Ako vam se ručnici čine grubi i kruti, možda postoji uobičajena pogreška koja uzrokuje ovaj problem, zajedno s rješenjem za vraćanje njihove mekoće!

Postoji neka neopisiva ljepota u osjećaju korištenja plišanog ručnika za brisanje nakon osvježavajućeg tuširanja. Nažalost, ručnici često gube svoju mekoću i postaju kruti zbog grešaka koje počinimo dok ih peremo.

Lora de Bara, česta suradnica pouzdanih savjeta za čišćenje i higijenu na društvenim mrežama, rasvjetljava uobičajene pogreške i nudi učinkovita rješenja za vraćanje mekoće ručnika.

Prema Lori, razlog grube i krute teksture ručnika nakon pranja je nakupljanje proizvoda na vlaknima ručnika. Zbog svoje inherentne visoke sposobnosti upijanja, ručnici se ne čiste učinkovito kada je perilica preopterećena ili se koristi previše deterdženta. Kao rezultat toga, ostaci deterdženta ostaju na vlaknima ručnika, uzrokujući smanjenje upijanja i grubu teksturu.

 

Mekoća ručnika može se bez napora oživjeti, osiguravajući da se sve ne pokvari ili ošteti.

Kako biste učinkovito očistili svoje ručnike, preskočite deterdžent i odlučite se za prirodnu alternativu. Stavite ručnike u perilicu kao i inače, ali umjesto deterdženta ulijte dvije šalice octa. Ocat djeluje kao snažno sredstvo za čišćenje, uklanja sve ostatke s vlakana ručnika i ostavlja ih svježima i bez mirisa. Ne samo da je ocat koristan za ručnike, već također pomaže u održavanju stanja stroja. Međutim, važno je napomenuti da kada perete ručnike s octom, pazite da temperatura vode ne prelazi 60 stupnjeva. Mlaka voda je idealna za ovaj proces, jer povećava učinkovitost octa bez ugrožavanja tkanine.

U slučaju da su ručnici postali pretjerano kruti i ostali u tom stanju dulje vrijeme, možda će biti potrebno izvršiti dodatno pranje. Umjesto deterdženta, ovaj put dodajte šalicu sode bikarbone u ciklus pranja i još jednom ih operite.

Lora objašnjava da soda bikarbona ima prirodna svojstva čišćenja koja učinkovito uklanjaju sve ostatke proizvoda prisutne na vlaknima ručnika.

Kako biste poboljšali proces sušenja, korisno je snažno protresti ručnike prije nego što ih objesite, jer to pomaže da se vlakna olabave i olakšaju bolje sušenje.