Ko god da je izmislio ovaj recept za ukusna peciva bez kvasca, zaslužuje medalju za njihov genijalan doprinos brzim opcijama za doručak.

Potrebni sastojci za ovaj recept su sljedeći:
povrće:
Za testo će vam trebati 2 jaja, mala šoljica kefira (čvrsti jogurt) od 140 g, mala šolja mleka (100 ml), 80 g rendanog sira, 3,5 šolje brašna težine 420 g, jedna kesica praška za pecivo težine 10g i jednu kašičicu soli težine 8g. Dodatno, za fil će vam trebati 1 crvena paprika iseckana na sitne kockice, 6 iseckanog zelenog luka, 1 šaka iseckanog svežeg peršuna i 2 narendane šargarepe.

Proces pripreme uključuje sljedeće metode:

Započnite seckanjem povrća i ostavljanjem sa strane. U posudi sa dubinom pomiješajte jaja i sve preostale sastojke, zaključno sa dodatkom brašna i praška za pecivo. Upotrijebite lopaticu za miješanje sastojaka dok se ne formira mekano i ljepljivo tijesto. Povrće umiješajte u smjesu, ravnomjerno ga rasporedite rukama. Nanesite sloj masti na ruke. Uzmite kašiku smese, umočite je u ulje i dlanovima oblikujte kuglice. Zagrejte tiganj sa 1-2 cm ulja i pržite kuglice na srednjoj vatri dok lepo ne porumene sa obe strane.