Poslužite se ovim savjetima i smanjit ćete rizik od pojave neugodnih mirisa u vašem rublju.

Koliko ste puta izvadili tek opranu garderobu iz perilice samo da biste unutra zatekli neugodan miris? Najčešći krivac je plijesan koja se skuplja unutar bubnja i na gumenoj brtvi između bubnja i vrata.

Kako biste se riješili neugodnih mirisa u perilici rublja i uštedjeli vrijeme na sljedećem stavljanju rublja, koristite ocat ili limunov sok.

U dozator za prašak ulijte 100g limuntusa ili 200ml običnog bijelog kuhinjskog octa. Alternativno, ulijte jednaku količinu limunovog soka ili octa u bubanj, zatim uključite program za kuhanje i pustite perilicu da završi ciklus pranja.

Odmah nakon toga otvorite vrata perilice i pustite da se unutrašnjost potpuno osuši.

Također, kada stavite odjeću, ručnike ili posteljinu u perilicu i završite ciklus pranja, nemojte čekati više od pet minuta prije nego što otvorite vrata perilice i izvadite oprane predmete. Uz to, što dulje oprani predmeti stoje u zatvorenoj mašini, veća je vjerojatnost da će se bakterije razmnožiti i stvoriti neugodan miris.

Još jedan savjet je da jednom svaka dva tjedna prebrišete gumu unutar stroja pamučnom krpom namočenom u ocat. Miris octa brzo će nestati, a dodatno ćete smanjiti rizik od pranja rublja s neugodnim mirisom.