Činite li neoprostivu grešku pirjajući meso prije nego što ga zamotate u gazu u kuhinji?

 

Ide li uz mesnu pitu ili burek, pristaje uz sarmu, nadopunjuje li kiselu jabuku u francuskoj salati?

 

Postoji li granica koja dijeli kulinarske inovacije od kulinarskih prijestupa? Možda se nalazi odmah iza carstva prženog avokada punjenog burratom. Ovaj hrabri recept, koji je The Shaba Kitchen podijelio na TikToku, prikupio je nevjerojatnih 20 milijuna pregleda, a kuharov nefiltrirani odgovor podsjeća na iskrene kritike Gordona Ramsaya.

 

Kako video počinje, Ramsayjevo zaprepaštenje je vidljivo dok promatra tiktokera kako koru avokada zamjenjuje delikatnim, nekuhanim talijanskim sirom, što je praksa koja je u suprotnosti s tradicionalnim kulinarskim metodama. Dodatno zbunjujući Ramsayja, tiktoker nastavlja premazivati ​​avokado brašnom, jajima i krušnim mrvicama. Usred te kaotične scene, kuhar strastveno uzvikuje kako izvrstan sir burrata nije namijenjen za nadjev avokadu.

 

Čim je punjeni avokado nespretno ušao u ulje koje je cvrčalo, Ramsay je predvidio neizbježan ishod: sir će se skupiti i iscuriti.

 

Kuhar je neobični avokado nazvao deformiranim škotskim jajetom, koje je nažalost iscurilo nakon rezanja. Izražavajući nezadovoljstvo, kuhar je sarkastično uzviknuo: “Bravo! Upravo smo zaradili sebi zabranu ulaska u Italiju.

 

Predstavljanje prženog avokada u The Shaba Kitchen prikupilo je neviđenu količinu lajkova, potaknuvši daljnje istraživanje koncepta kulinarskih prijestupa, gdje okusi prelaze iz divnog u neukusni.

 

Među svim nacijama, Talijani su poznati po tome što su najglasniji kada je u pitanju izražavanje mišljenja o hrani, često koristeći društvene mreže i blogove za iznošenje svojih kritika.

 

Nezadovoljni stanovnici Čizme neumorno izražavaju nezadovoljstvo zbog uništavanja talijanske gastronomske baštine od strane Amerikanaca i drugih pojedinaca na planetu. Žale se na zbrku pojmova, zlouporabu sastojaka i nepravilnu konzumaciju hrane.

 

Kuhari koji odluče pokazati svoju modernu interpretaciju talijanske kuhinje često se suočavaju s kritikama, poput primjedbi o lomljenju špageta prije kuhanja ili dodavanju ulja u kipuću vodu, uz komentare poput “Moja baka postane emotivna kada svjedoči kako se tjestenina kuha uz povrće” i ” Svaki put kada pripremite takve recepte, dio Italije kao da izblijedi.

 

Čin stavljanja kečapa na tjesteninu, kao i postupak ribanja parmezana preko svakog jela, naići će na negodovanje. Talijani imaju jaku averziju prema ribanju sira na jela s tjesteninom koja sadrže kozice, slično kao što odbijaju jesti kruh uz rižu ili tjesteninu.

 

Javni “masakr” hrane nadilazi samo prženi avokado s burratom. Ujak Roger, dobro poznati kritičar kuhara poput Jamieja Olivera, dosljedno pokazuje da su čak i visokokvalificirani kulinarski stručnjaci skloni pogreškama.

 

Bez imalo oklijevanja, on čvrsto vjeruje da wok ima značajnu svrhu u azijskoj kuhinji. Ne suzdržava se ni kad su u pitanju kritičke primjedbe na račun pripreme njegovog tajlandskog curryja. Od načina na koji su sastojci narezani do nekonvencionalnog načina miješanja umjesto pasiranja, pa čak i ubacivanja sastojaka kojima nije mjesto u jelu, poput pirea od rajčice. Sam Ramsay suočio se s oštrom reakcijom ujaka Rogera kada je zabunom upotrijebio pogrešnu tjesteninu dok je pripremao indonezijsko jelo.

 

Kada je riječ o kulinarskim navikama Balkana, primjetan je naglasak na strogosti. Brojni pojedinci izražavaju nezadovoljstvo čak i malo prekuhanim povrćem ili tjesteninom, a ima i onih koji se ljute ako se u tradicionalnu francusku salatu uvrste jabuke. Čin pečenja povrća u pećnici neki smatraju svetogrđem, dok drugi u tome nalaze veliki užitak. Poznato je da se oko pripreme bureka sa sirom i samog sira često vode žestoke rasprave.

 

Tema sarme izazvala je intenzivnu raspravu, koja je dovela do rasprave na Instagramu Maje Jalšovec, bivše natjecateljice MasterChefa, koja se bavi pravom definicijom autentične sarme.

 

Sadrži li sarma zapršku? Je li dopušteno kuhati luk s konzerviranim i dehidriranim mesom ili to zakonski propisi o hrani zabranjuju? Uočena je i ugradnja jaja u mješavinu, kao i zamjena riže ječmom, kako izvještava Punkufer.

 

Unutar područja društvenih medija lako se može naletjeti na zajednicu pojedinaca koji žestoko mrze dodavanje začina i pojačivača okusa svojim jelima. Nasuprot tome, postoji posebna skupina koja ne može zamisliti uživanje u obroku bez pomoći ovih kulinarskih suputnika. Zaista je fascinantno svjedočiti raznolikom rasponu preferencija i temperamenata kada su u pitanju ukusi.