Oprostite se od čira, bradavica, upalnih akni i pjegica, jer sada možete stvoriti moćnu zaštitničku mast u samo 10 minuta, ostavljajući ove brige za kožu u prošlosti.

Momčilo Antonijević, narodni travar, tvrdi da je jabuka tikvica biljka s dugom tradicijom u liječenju raznih bolesti, a vjeruje se da štiti i od groma.

Za pripremu melema pomiješajte 300 grama svježe ubrane jabuke sa 150 grama domaće masti. Započnite temeljitim pranjem masti u devet odvojenih voda, zatim je pomiješajte s mljevenom jabukom i pustite da smjesa prokuha. Nakon što prokuhate smjesu prebacite u staklenku i ostavite da odstoji najmanje 24 sata prije prve primjene. Za dugotrajno skladištenje, melem čuvajte u hladnjaku.

Kako biste upotrijebili balzam, počnite s čišćenjem zahvaćenog područja kože blagim sapunom i mlakom vodom, nakon čega slijedi nanošenje u tankom sloju. Ovaj postupak treba ponavljati dva puta dnevno tijekom jednog mjeseca.
Biljka Čuvarkuća bogata je korisnim sastojcima među kojima su jabučna i mravlja kiselina, sol, vosak, šećer i minerali. Osim toga, njegova se tinktura može koristiti kao homeopatski lijek za ublažavanje simptoma upale grla.

Ukratko, melem koji preporučuje domaćica ima potencijal pružiti olakšanje za niz kožnih problema, uključujući upalne akne, hiperpigmentaciju, staračke i trudničke pjege, kao i čireve i bradavice.

BONUS ČLANAK:

Ako konzumirate samo jednu ljutu papričicu mjesečno, kako ona djeluje na vaš organizam?

Jedna od dobrobiti ovoga je njegov doprinos mršavljenju, a istražimo kako također štiti tijelo…

Prema Lepi i Srećnoj, za Hilary Clinton kažu da jalapeno paprike konzumira s jednakim entuzijazmom s kojim drugi gaje za čips.

Taco Bell ponovno je uveo meksičku pizzu na svoje jelovnike diljem zemlje. Iako možda nije u skladu s medicinskim preporukama, nedavna šestogodišnja studija koju je provelo Sveučilište u Vermontu otkriva korelaciju između konzumacije začinjene hrane i stope smrtnosti.

Nevjerojatno, istraživanje je otkrilo da jednostavan čin konzumacije jedne ljute papričice mjesečno može potencijalno smanjiti vjerojatnost fatalnog srčanog ili moždanog udara do 13 posto.

Što se događa u tijelu kada konzumiramo začinjenu hranu?

Uključivanje začinjene hrane u vašu prehranu može biti korisno za mršavljenje.

Vatreni spoj poznat kao kapsakain, koji ljutim papričicama daje intenzivnu toplinu, igra vitalnu ulogu u tjelesnoj pretvorbi “bijele masnoće” u “smeđu masnoću”. Znanstvenici potvrđuju da je “smeđe salo” vrsta inteligentnog masnog tkiva koje povećava sposobnost tijela za sagorijevanje kalorija.

Konzumacija začinjene hrane povezana je s povišenim razinama testosterona kod muškaraca.

Nalazi psihološke istrage pokazuju tu činjenicu – dakle, nije riječ o fiziološkom dokazu, već o korelaciji. Nadalje, otkriveno je da sklonost prema kapsaicinu ukazuje na sklonosti prema agresiji, odvažnom ponašanju i dominantnom ponašanju.

Utvrđeno je da konzumacija kapsaicina pomaže u održavanju stabilne razine šećera u tijelu.

Konzumacija ugljikohidrata dovodi do fluktuacija u razini šećera u krvi, fenomena koji se stalno javlja. Unatoč tome, utvrđeno je da uključivanje ljute papričice u obrok ublažava nagli porast razine šećera u krvi tijekom jela, kao što je pokazalo istraživanje koje su proveli nutricionisti prije desetak godina. Ovo otkriće pokazalo je nevjerojatnu učinkovitost, posebno među osobama koje boluju od dijabetesa tipa 2.