• Svima nam je poznat osjećaj bolova u zglobovima, koji često pogađaju koljena, ramena ili laktove. Ponekad se osjećamo slomljenog srca. Nakon 40. godine, ovu bol često smatramo neizbježnom posljedicom starenja. Ali šta ako bol počne u dobi od 25-30 godina? Je li to također zbog godina? Naravno, uzroci mogu biti različiti – ozljede, preopterećenja, frakture, artritis, reumatizam, ali o tome sada nećemo govoriti. Umjesto toga, pogledat ćemo kako se riješiti bolova u zglobovima.

 

Ja lično nemam mnogo bolova u zglobovima, ali sam primetio da ponekad teško savijam i ispravljam kolena. Bol se ponekad javlja čak i u mirnom položaju. Naučio sam da se borim protiv njega pomoću domaće masti, recepta koji sam našao na web stranici ruske narodne medicine. uspesnazena.com piše, htela sam da podelim ovaj recept sa vama jer zaista dobro deluje i već je pomogao nakon prve upotrebe!

 

Domaća mast ublažava bolove u zglobovima. recept:

 

Med

senf (po mogućnosti ljuti),

Sol i

soda.

Uzmite po 1 supenu kašiku svakog sastojka.

 

Sve sastojke dobro izmiješati dok se ne dobije homogena smjesa. Stavite smjesu u praznu kutiju za kremu ili drugu odgovarajuću posudu. Ovo će biti vaš spas.

 

Nanesite ovu mast na bolno mjesto, zatim stavite oblog u plastičnu vrećicu i zavežite toplim šalom (najbolje vunenim). Ostavite kompresiju da djeluje 1,5-2 sata. Najbolje je izvršiti operaciju prije spavanja kako bi bolni zglob bio miran nakon skidanja zavoja. Ujutru isperite.

 

Nemojte se ograničavati na samo jedan tretman, ponavljajte 4-5 dana za redom. Rezultate ćete osjetiti nakon prve operacije. Ponovite po potrebi. Ima dovoljno masti za nekoliko dana. Stavite u frižider.

 

Nećete vjerovati šta senf može. Ovaj ukusni začin pravi se od ljekovite biljke trn ili gorušica. Osim za liječenje bolova u zglobovima, možete ga koristiti i u druge svrhe. Kada se opečete, nanesite debeli sloj i bol će nestati. Ako imate glavobolju, nanesite ga na čelo i sljepoočnice. Kada ste prehlađeni i grlo vam grebe ili promuklo, progutajte kašiku ovog začina.