U današnje vrijeme, pitanja nekretnina su postala apsolutni luksuz. Jednostavno, cijene u svim područjima života dostigle su vrtoglave nivoe. Jednostavno rečeno, ako mladi par želi nekretninu, mora da podigne kredit i zaglavi narednih 30 godina. Niko nije pomišljao da ide na selo gdje su nekretnine mnogo jeftinije. Sljedeća reklama iz Srbije uzburkala je društvene mreže.

Dušica i Majer su u Kladovu doneli jedinstvenu odluku da objavljuju celokupnu zaostavštinu, ne kao otkup, već kao velikodušnu donaciju osobi koja će o njima brinuti do njihove smrti. Bračni par posjeduje brojnu imovinu, pored brojnih imanja, nekoliko kuća, traktora i vrtova. Iako je Dušica imala 55, a Mejer 69 godina, nisu imali djece da naslijede imovinu.

U roku od nekoliko dana, bračni par je dobio nevjerovatnu količinu lajkova na popularnoj društvenoj mreži Facebook, najavljujući da će besplatno dati svu svoju imovinu u zamjenu za nekoga tko će paziti na njih do smrti.

Dušica je rekla da je ključni uslov za useljenje devojke da je udata ili da se uskoro planira udati. Prvo pitanje u duši svake djevojke ili žene je da li imaju muža ili ne. “Jesi li udata?” upitala je usred zadatka čišćenja, pripreme i rada. Ako je odgovor ne, Dušica sugeriše da bi bilo dobro da jedna osoba ima i muža i auto. Ona je dalje dodala da bi trebalo da se konsultuje sa suprugom pre nego što donese bilo kakvu odluku.

Kako je objasnio, lokacija kuće bila je u blizini Kladova. Odluka da sprovedu ovaj postupak proistekla je iz nedostatka nekoga ko bi naslijedio njihovu imovinu. Nažalost, priznao je da mu je odnos sa djecom bio napet.

Trenutno se nalazimo u blizini Kladova, gdje posjedujemo tri kuće od kojih jednu treba renovirati. Iako nismo zainteresovani za prodaju, nudimo mogućnost da neko živi s nama u zamjenu za pomoć pri transkripciji. Ovo je moj drugi brak i imam djecu iz prethodnog braka. Nažalost, oboje moje djece više nisu u kontaktu sa mnom i komuniciraju samo sa ocem. Svi su oženjeni i ja se ne miješam u njihove živote. Kao što je ova žena rekla, moj jedini fokus je na mom sadašnjem mužu. Treba napomenuti da svaki par koji odluči da živi sa nama treba da vodi računa o svom zdravlju. Iako Dušica i Mejer nemaju mnogo godina, oboje se suočavaju sa brojnim zdravstvenim problemima i zahtevaju prevoz na preglede, pomoć oko stepenica i kućne poslove.

Iako je Dušica bila mlada, imala je tegobe u nogama i kukovima koje su joj ograničavale pokretljivost. Bol se smanjuje kada ne djeluje, ali se pogoršava kada počne. Operacija je bila neophodna da bi se olakšalo njeno stanje. Dušica je izrazila potrebu da joj mlada žena pomogne da ostane čista. Poenta je da se mlada žena može udati i živjeti ovdje sa mužem jer i muškarci imaju posao. Zauzvrat, oni su dužni da se brinu o nama i da nas štite. S obzirom da imamo zdravstveno stanje, oni će biti odgovorni da se brinu o našim potrebama i osiguraju našu sigurnost.

Prema njegovoj izjavi, mladi bračni par će u zamjenu dobiti vlasništvo nad sve tri kuće, uključujući imanje, baštu, traktor i pomoćne zgrade.