Jako volim muffine s tikvicama, smatrajući ih jednom od svojih najdražih namirnica.
  • Tijekom mojih pokušaja da ispečem ove divne poslastice, naišao sam na neke poteškoće. Ipak, moja se perspektiva promijenila kada sam na YouTubeu naletjela na recept Ninika Bekera. Jednostavne upute predstavljene u videu ostavile su me u čudu.

 

Kada stignu neočekivani posjetitelji, ovi su muffini idealan izbor za brzi obrok. Jednog su dana prijatelji moje kćeri bili zaokupljeni tako skladnom igrom da nisam mogao odoljeti da im ne priuštim divno iznenađenje.

Sjetila sam se jednostavnog i učinkovitog načina pripreme muffina s tikvicama i odlučila ga isprobati. Zaista je nevjerojatno što sam uspio skuhati ove preslatke užitke svježe iz pećnice u samo 35 minuta. Recept za muffine s tikvicama pokazao se upravo ono što sam zamislila, nadmašivši sva moja očekivanja.

Za pripremu ovog recepta potrebni su vam sljedeći sastojci: oprana i naribana tikvica srednje veličine, četvrtina sitno nasjeckane crvene paprike, jedna šalica ribanog sira po želji, dva velika jaja, sol i papar za začin, jedna šalica višenamjenskog brašna, jedna žličica praška za pecivo i maslac za podmazivanje kalupa za muffine.

Stvaranje ovih divnih muffina s tikvicama nije kompliciran zadatak. Uz minimalan napor, počet ćete s naribanjem tikvica, nasjeckanjem crvene paprike na kockice i ribanjem sira. U zdjeli za miješanje pomiješajte ove tri komponente s jajetom, brašnom, praškom za pecivo i soli. Koristite žlicu za miješanje smjese dok se svi sastojci potpuno ne sjedine.

Kruh od tikvica kulinarski je užitak prema kojem gajim duboku naklonost. U prošlosti sam pokušao napraviti muffine od tikvica i otkrio sam da je to prilično izazovno. Međutim, cijeli mi se pogled promijenio kada sam na YouTubeu naletio na recept Ninik Becker.

Bio sam zapanjen jednostavnošću uputa. Ovi muffini su fantastična opcija za improviziranu poslasticu koja će impresionirati sve neočekivane posjetitelje. Postojalo je vrijeme kad je moja kći imala grupu prijatelja koji su svirali tako skladno da sam osjetio potrebu oduševiti ih nečim izvanrednim.

Bez ikakvog oklijevanja, odmah sam skrenuo pažnju na ovaj izvrstan recept za muffine s tikvicama i donio impulzivnu odluku isprobati ga.

Zaista je nevjerojatno da ovu nevjerojatnu, svježe pečenu poslasticu mogu pripremiti za samo 35 minuta. Recept za Muffine s tikvicama bio je upravo ono što sam tražila u smislu jednostavnosti i nadmašili su sve moje nade i snove.

Potrebni su sljedeći sastojci:

Za ovaj recept trebat ćete oprati i naribati jednu srednju tikvicu, nasjeckati 1/4 crvene paprike, naribati jednu šalicu omiljenog sira, umutiti dva velika jaja, dodati odgovarajuću količinu soli i papra, pomiješati u jednu šalicu univerzalnog brašna i jednu žličicu praška za pecivo, a maslacem namastite kalupe za muffine.

Koji je način pripreme za to?

Priprema ovih slatkih muffina od tikvica je lagana, zahtijeva samo malu količinu pripreme. Jednostavno narežite tikvice, crvenu papriku na kockice, a sir naribajte.

Pomiješajte jaja, brašno, prašak za pecivo, sol i ova tri sastojka u posudi za miješanje, miješajući žlicom dok se dobro ne izmiješa.

Nakon što su se muffini s tikvicama pekli 25 minuta, pažljivo ih izvadite iz pećnice.

Zatim pažljivo žlicom rasporedite svoju divnu smjesu od tikvica u kalupe za muffine koje ste lagano namastili, a zatim ih pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 400 stupnjeva otprilike 25 minuta.

Izrada ovih muffina od tikvica je povjetarac, a krajnji rezultat je nevjerojatno ukusna poslastica.