Adan Canto, zvijezda filmova “Narcos”, “Čistačica” i filma “X-Men: Dani prošlosti budućnosti”, preminuo je u ponedjeljak nakon borbe s rakom, javlja Variety.

Imao je 42 godine i iza sebe ostavio suprugu i dvoje djece.

“Srce nam je slomljeno zbog smrti Adana Kantera. Bio je divan glumac i drag prijatelj, i čast nam je što je dio obitelji Warner Bros. Televizija i Fox Entertainment zainteresirani su za njega od njegovog debija na Sljedeće”, rekao je Warner Bros. Mreža i Fox Entertainment objavili su zajedničko priopćenje.

“Ovo je nezamisliv gubitak i tugujemo s njegovom suprugom Stephanie, njihovom djecom i onima koji su mu najbliži. Užasno će nam nedostajati”, dodali su.

Adan Canto je rođen u Ciudad Acuña, Meksiko. Odrastao je u Teksasu i rano se posvetio glazbi. Skladao je pjesme za nekoliko meksičkih televizijskih emisija i filmova, da bi se na kraju pojavio na pozornici u adaptaciji Pedra Almodovara “Sve o mojoj majci”. Njegova prva televizijska uloga bila je u TV seriji Estado de Gracia iz 2009.

Kanter je svoj glumački debi imao u Sjedinjenim Državama u kriminalističkom trileru “The Following” s Kevinom Baconom u glavnoj ulozi. Kasnije je imao uloge u sitcomu “Mixology”, Netflixovoj kriminalističkoj drami “Narcos” te serijama “Krv i nafta” i “Druga prilika”. Njegova prva zapaženija filmska uloga bila je superhero Sunspot u Foxovom filmu “X-Men: Dani prošlosti budućnosti” iz 2014. godine.