Ko je ljubav njegovog života?

Turske serije su tokom protekle decenije postale veoma popularne na našim prostorima, a jedna od najpopularnijih je “Ezel”.

Inspirisana romanom Grof od Monte Krista Alexandrea Dumasa, ona donosi priču o Omaru Ukaru, kojem je bivši prijatelj podmetnuo, platio za zločine i osuđen na doživotnu robiju.

U zatvoru je proveo godine smišljajući kako da pobjegne i osveti im se. Uspio je povratiti slobodu i postao Ezel Barjaktar, uspješan biznismen spreman platiti za 12 godina provedenih u zatvoru.

Ezera igra jedan od najpopularnijih turskih glumaca, Kenan Imirzalioglu, za kojeg je manje poznato da ima aristokratsko porijeklo. Kenan je došao od sultana Uzun Hasana iz dinastije Ankhjunlu.

 

Rođen je u Ankari 18. juna 1974. godine i studirao je matematiku na Tehničkom univerzitetu Yildriz. Međutim, 1997. godine ulazi u svijet manekenstva i ubrzo osvaja titulu najboljeg modela na svijetu. Tada je privukao pažnju televizijskih producenata i bio je pozvan da postane glumac, a vremenom je postao jedan od najpopularnijih ljudi u Turskoj.

Na početku svoje karijere sklopio je prijateljstvo sa legendarnim glumcem Tundželom Kurtizom, sa kojim je sarađivao više puta, uključujući i TV seriju “Ezel”, u kojoj je Kurtiz igrao Ramiza Karaeskog. S njim je provodio dosta vremena van snimanja, često u prirodi i na privatnim imanjima, a bio je shrvan kada mu je preminuo dragi prijatelj i kolega.

Jedan od najatraktivnijih turskih glumaca, Kenan oduvijek je bio zainteresiran za dame, ali je svoj privatni život dugo skrivao od javnosti. Međutim, kada pronađe pravu ljubav, više je ne može kriti.

Od maja 2016. godine oženjen je glumicom Sinom Kobal, koja se takođe pojavljivala u mnogim popularnim turskim TV serijama i filmovima.

Par sada ima dvoje dece: ćerku Lalin, rođenu 2020. godine, i malu Lejlu, koja je nedavno proslavila prvi rođendan, piše glossy.rs.

Nakon Ezera, Kenan je radio na nekoliko uspješnih projekata, uključujući seriju Karadaj, seriju Aleph i brojne filmove, a od 2019. godine vodi tursku verziju kviza Želiš postati milioner? 》.

Zahvaljujući njegovom aktivnom prisustvu na Instagramu, njegove obožavateljice iz cijelog svijeta imaju priliku vidjeti da Kenan i danas, više od decenije nakon snimanja filma “Ezer”, i dalje radi dasa.