Kralja narodne muzike Šabana Šulića duboko vole narod čitave bivše Jugoslavije, ali ljubav Sačijana prema njemu je nešto što nijedna zvezda ne može da doživi.

Međutim, ne čudi ako se uzme u obzir da Savulić koristi svaku priliku da posjeti svoj rodni grad i svoju mahalu, u kojoj i danas živi njegova rođena sestra Sarajka, a do smrti je živjela i Šabanova majka Ilduza. .

Kada je Šabanov rođak, Hasan Dudić, nedavno zajedno sa novinarima obišao ulice na kojima su odrasli, njihove komšije su se oglasile za medije koji su imali samo blistave reči za kralja narodne muzike. Štaviše, rado su pričali o njegovoj majci, koja je, kako su rekli, bila poznata širom Šapca.

– Ilda je divna žena koja sve dijeli sa svima. Prvu seriju trešanja dala je djeci iz susjedstva. Mnogo je volela i muziku, pa je odavala počast muzičarima na proslavama, plesala, pevala… Svi smo je mnogo voleli – ispričala je komšinica.

I Šabanova sestra Sarajka je imala lijepe stvari za svoju majku, a rekla je i neke stvari koje još niko ne zna.


– Majka mnogo voli ljude i poštuje sve praznike. Iako je muslimanka, farba jaja i dijeli ih svojim komšijama. Često se moli Svetoj Petki. Kad god poželi Šaban, moli se Svetoj Petki. Sarajca je otkrila da će se za tri dana pojaviti na pragu svoje majke.


Šabanova najmlađa kćerka je dobila ime po svojoj baki i majci Ildi. Šta više, ljudi koji su poznavali pevačičinu majku rekli su da je ona bila jedna od najlepših žena u Šapcu, a lepotu je pored imena nasledila i njena unuka.