Možda je bilo prilika u kojima ste doživjeli razočaranje zbog loše opranog rublja, što je rezultiralo neugodnim mirisom umjesto ugodnog.

Povremeno, perilica rublja možda neće uspjeti učinkovito očistiti rublje, što će rezultirati nepoželjnim mirisom. U takvim slučajevima, preporučljivo je provjeriti pravilan rad grijača i, ako se čini da je stroj u dobrom stanju, istražiti druge moguće uzroke problema.

Osim neispravnog stroja, moguće je da griješite i vi. Dok peru rublje, neki pojedinci imaju tendenciju koristiti prevelike količine deterdženta ili omekšivača, koje stroj ne može temeljito isprati. Kao rezultat toga, te se tvari nakupljaju u tkanini, što rezultira neugodnim mirisom, a ne svježim mirisom.

Nadalje, uzmite u obzir vrstu rublja koje perete i je li tkanina prikladna za dodatak omekšivača.

Omekšivač se ne preporuča za sve vrste tkanina, a posebno za sintetičke materijale, jer na njima treba u potpunosti izbjegavati korištenje omekšivača.

Proizvođači trapera imaju čvrst stav po pitanju omekšivača – on se nikada ne smije stavljati u traper. To je zato što omekšivač uzrokuje povećanje tkanine i ubrzava blijeđenje njezine boje.

Odlučite li se ne pridržavati ovog prijedloga, idealan vremenski okvir između dva pranja kreće se od 2 do 6 mjeseci, uzimajući u obzir učestalost nošenja traperica i jedinstvene karakteristike vašeg tijela.

Neugodan miris rublja može se pripisati nakupljanju prljavštine u perilici, a na ormaru se zbog toga mogu pojaviti i bijele mrlje.

Kako biste to izbjegli, pridržavajte se nekoliko jednostavnih smjernica za održavanje.

Pobrinite se da odmah ispraznite perilicu nakon svakog ciklusa pranja.

Pazite da nakon svakog ciklusa pranja temeljito isperete sve ostatke deterdženta s gume na vratima.

Obavezno redovito sušite odjeljak za deterdžent kako biste spriječili nakupljanje vlage.

Kako bi se osigurala pravilna dezinfekcija, preporuča se jednom mjesečno pustiti stroj na prazno s kombinacijom deterdženta i octa.

Evo još jednog pametnog trika koji će vašu odjeću držati svježim i do tjedan dana nakon pranja.

Kako bi se osigurali optimalni rezultati, preporuča se suzdržati se od dodavanja omekšivača na početku procesa pranja; umjesto toga pričekajte da stroj završi svoj početni ciklus pranja i unesite omekšivač tek nakon što započne sljedeći ciklus unosa vode.

Dopuštanjem veće količine omekšivača da ostane u tkanini, postići će se snažniji miris. Važno je biti oprezan jer zaostali ostaci omekšivača koji pridonose jačanju mirisa mogu izazvati iritaciju kože.

Glossy savjetuje čitateljima da svoje zdravlje daju na prvo mjesto korištenju bioomekšivača, jer oni ne samo da sprječavaju alergijske reakcije, već i doprinose općem blagostanju.