Osjećam duboku tugu nakon što sam otkrila da članovi porodice mog muža šire glasine o neuređenosti mog doma. Uprkos tome što imam malo dijete, svjesno se trudim da održavam čist i organiziran životni prostor.

  • Bilo je nekoliko prilika kada su ih neočekivano posjetili i naišli na malo nereda, kao što su razbacane igračke i prosuto piće po podu.
  • Međutim, nisam pretjerano sklon čistoći. Desilo se samo nekoliko puta kada sam propustila da očistim kuhinju i dnevni boravak prije spavanja.

U svojim nastojanjima da održavam čistoću, neumorno se bavim ribanjem, pranjem i čišćenjem. To me duboko boli jer sam itekako svjestan iscrpljenosti koju osjećam kada se konačno povučem u krevet uveče, znajući da sam sve ostavio blistavim. Ne boli prosuđivanje drugih koji me smatraju nečistim, već frustracija što oni koji uđu u moj dom ne svjedoče ogromnom naporu koji ulažem i nepravedno me grde bez razloga.

Iako svom mužu nikada ne bih zabranila da održava komunikaciju s njima, evidentno je da gaji određenu averziju prema njima. Uprkos mojim prethodnim naporima da ih zagovaram kad god je on izrazio svoje neodobravanje, sada sam suočen sa ovim obeshrabrujućim otkrićem. Moram priznati da nemam želju da mi još jednom ukrste put.