Jedan od najučinkovitijih načina oporavka organizma…

Proces čišćenja i detoksikacije jetre uz pomoć ove raširene namirnice jedan je od najučinkovitijih načina pomlađivanja organizma i rješavanja kroničnih bolesti i toksina.

Trovanje organizma sprječava njegovo aktiviranje mehanizama samoizlječenja i uvelike smanjuje učinkovitost prirodnih lijekova i recepata.

Jetra pomaže ojačati i potaknuti probavu u tijelu. Obavlja još jednu važnu funkciju: čisti krv i iz nje uklanja sve toksine i nečistoće. Vidi se da čista jetra zapravo znači zdravlje, vitalnost, energiju, lijep izgled i dobro raspoloženje.

Kako odabrati prave grožđice:

Započnite čišćenje jetre grožđem kupnjom pravog grožđa. To je vrlo važno jer danas nije lako pronaći nešpricane grožđice bez dodanog sumpor dioksida.

Ne kupujte grožđice koje su jako svijetle i žute boje. Njihova svijetla boja posljedica je tretiranja sumpornim dioksidom ili, u najboljem slučaju, kršenja pravila sušenja. Nemojte ni kupovati “premium” grožđice, jer su i one kemijski tretirane.

Kvalitetne, organske grožđice bez kemikalija nisu sjajne, naborane, nisu premekane, ali ni pretvrde. Zrno mora ostati netaknuto. Dobre grožđice moraju biti tamnosmeđe ili žutosmeđe boje (ili svijetlosmeđe u slučaju svijetlih sorti grožđa).

Tu su i crne grožđice s plavičastom nijansom, dobivene od tamnih sorti grožđa. Ako nađete grožđice s “rotkvicom” na sebi, to je idealno jer je to jedan od glavnih pokazatelja prirodnosti grožđica.

Nakon što ste odabrali odgovarajuće grožđice, možete početi pripremati sredstvo za čišćenje jetre:

Čišćenje jetre grožđem – recept:

Ujutro potopite pola šalice grožđica u toplu vodu na 15 minuta, zatim isperite pod mlazom vode. Oprane grožđice stavite u čašu i do vrha prelijte kipućom vodom sobne temperature.

i ostavio do sljedećeg jutra. Sljedeće jutro popijte napitak i pojedite grožđice na prazan želudac. Lezite u krevetu jedan do dva sata i stavite topli oblog (toplinski oblog) na desnu stranu trbuha. Postupak se provodi jednom tjedno (tj. 4 puta mjesečno).