Otkrijte tri dobro čuvane tajne koje učinkovito sprječavaju upijanje masnoće u vašem receptu za krafne.

Slijedeći ovaj recept, možete osigurati da vaše krafne ostanu sočne bez pretjeranog upijanja masnoće.

Krafne, omiljeni simbol karnevala, posjeduju tajanstvenu privlačnost jer svaka domaćica revno čuva tajne koje njezinu verziju čine vrhunskom poslasticom. Unatoč tome, naše su majke ljubazno otkrile sastojke i korake uključene u stvaranje ovih slatkih poslastica. S ovim receptom možete uživati ​​u najsočnijim krafnama bez tereta pretjeranog upijanja masnoće.

Potrebne komponente za izradu krafni su sljedeće:

Jedan kilogram fino mljevenog brašna.
Recept zahtijeva kombinaciju dva cijela jaja i dva žumanjka.
Odmjerite pola šalice šećera.
Velika žličica soli, puna do ruba.
Stavite dva paketića vanilin šećera.
Koristite pola vrećice praška za pecivo.
Mala količina limunove korice, sitno naribane.
U smjesu dodajte žličicu rakije.
Koristite jedan decilitar ulja.
Potrebna je mjera od 5 decilitara mlijeka.
Za ovaj recept trebat će vam jedna kockica svježeg kvasca.

Proces pripreme krafni sastoji se od nekoliko koraka.

U posudi zagrijte 1 decilitar mlijeka na umjerenu temperaturu. Umiješajte 1 žličicu šećera i 1 žličicu brašna, miješajte dok se dobro ne sjedini. Dodajte svježi kvasac u smjesu i ostavite da fermentira i naraste.
Jaja pjenasto umutite sa šećerom i malom žlicom soli dok ne nastane pjenasta smjesa, a zatim je pomiješajte s mlakom smjesom brašna i praška za pecivo.
Zatim umiješajte toplo ulje, veliku žlicu rakije, dobro promiješajte i dodajte kvasac, zatim toplo mlijeko (koristite preostala 4 decilitra nakon što ste 1 decilitar odvojili za smjesu kvasca).

Ostavite smjesu na toplom mjestu dok se ne udvostruči. Zatim ga prebacite na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte dok ne dosegne debljinu od 1 cm. Okruglim kalupom oblikujte željene oblike i nakon što se potroši cijela smjesa ostavite da se oblici dižu. Nakon toga ih preokrenite kako biste osigurali da obje strane dožive proces dizanja.
Započnite punjenjem lonca uljem i zagrijavanjem na odgovarajuću temperaturu. Važno je napomenuti da ulje treba biti vruće, ali ne pregrijano, jer će stvaranje mjehurića poslužiti kao jasan pokazatelj pretjerane topline. Nakon što je ulje gotovo, pažljivo stavite krafne u zagrijano ulje, pazeći da strana koja je podignuta bude okrenuta prema gore.
Nakon što smanjite vatru i pokrijete poklopcem otprilike 20 sekundi, uklonite poklopac i okrenite krafnu da se ispeče s druge strane. No, pripazite da je ne prekrijete poklopcem kako biste dobili originalni izgled bijele crte u sredini krafne.

Kako prenosi razvodna.hr, nakon što ste krafne stavili na papirnate kuhinjske ručnike, prijeđite na punjenje marmelade u štrcaljku za kremu i punite krafne.
Savjet:

Kako bi krafne ostale bez rupa, ključno je u recept dodati otprilike pola vrećice praška za pecivo.
Kako bi se osiguralo minimalno upijanje masnoće tijekom prženja, preporuča se u smjesu dodati malo rakije, približno optimalnoj temperaturi ulja. Ključno je biti oprezan pri dodavanju krafni u ulje, jer će prenatrpanost posude rezultirati smanjenjem temperature ulja, sprječavajući pravilno pečenje i dovodeći do povećane apsorpcije masti.
Kako biste osigurali uspjeh svojih krafni, ključno je da su svi sastojci zagrijani; stoga je preporučljivo brašno prije miješenja zagrijati u pećnici otprilike 3 minute na temperaturi od 20 °C.
Neka vam apetit bude obilan i zadovoljavajući!