U brojnim se zemljama određene biljke koriste kao talismani za privlačenje sreće, ljubavi i bogatstva.

Ove biljke imaju različite uloge u ceremonijalnim praksama. Razmotrimo, na primjer, kadulju. Njegova snažna ulja i aromatični miris čine ga savršenim za pročišćavanje životnih prostora spaljivanjem. Smatra se da ovaj ritual odbija negativnost i poziva pozitivnu energiju, u konačnici pretvarajući okolinu u utočište harmonije i blagostanja.

Brojne zdravstvene dobrobiti paprene metvice široko su poznate, što je čini popularnim izborom u ritualima koji imaju za cilj zaštititi obitelj i poboljšati njihovu opću dobrobit.

Treća biljka povezana sa stjecanjem bogatstva je lovor, koji se često ugrađuje u ceremonije privlačenja blagostanja. Sa svojim mirisnim lišćem koje ima i kulinarske i ljekovite kvalitete, lovor je svestran botanički primjerak. Po tradiciji, preporuča se diskretno smjestiti lovor u svoj životni prostor, čuvajući svoja financijska sredstva.

Psiholozi sugeriraju da stupanj obrazovanja neke osobe može utjecati na njihovu sklonost praznovjerju, ostavljajući pojedincima autonomiju da odrede svoja vlastita uvjerenja i izbor vjeruju ili ne. Prema općem uvjerenju, kaže se da će nošenje bilo kojeg od ova tri sretna papirića u novčaniku jamčiti stalan dotok financijskog obilja. Kao što prastara poslovica kaže, za svaki dolar potrošen mudro i s poštovanjem, tri će se pojaviti umjesto njega.


Od iznimne je važnosti održavati dobro organiziran raspored valute unutar novčanika, dok također aktivno eliminirate sve zastarjele ili nepotrebne potvrde. Ovi odbačeni predmeti moraju se prikladno skladištiti u za to predviđene spremnike unutar kuće, koje također treba redovito čistiti.