Kada je netko grub prema vama, samo mu recite ove 3 riječi

Ako se pitate kako bahatu i bezobraznu osobu brzo i učinkovito postaviti na mjesto – donosimo vam sjajne odgovore stručnjaka!

Nebrojeno puta smo bili u situacijama da se nađemo u vrlo neugodnoj situaciji, da nas neka bezobrazna i bezobzirna osoba napadne, pokvari nam raspoloženje, naruši nam samopouzdanje, a mi ne možemo ni postupiti na pravi način.reagirati, pravo? ? Zato Sarah Jane Ho, stručnjakinja za uzorke školovana na Harvardu, ima nekoliko vrijednih savjeta.

Osnivačica je Sarita instituta, škole usmjerene na društvene običaje, i zvijezda Netflixove emisije “Pazi na svoje ponašanje”, u kojoj pomaže mladima naučiti bonton, kao i kako se ponašati u određenim situacijama.

“Najveća moć je pokazati da druga osoba nema moć nad tobom”, rekla je Sarah.

Ako se nađete na udaru nepristojnog komentara, možete ljubazno uzvratiti i samo postaviti pitanje.

“Kako si?”

“Ako prijatelj kaže nešto loše o tebi, obično podignem pogled i pitam: ‘Jesi li dobro?'”, rekla je za snbc.com.

Ove tri riječi mogu pokazati da vam se uvreda ne sviđa, čak i ako je ne shvaćate osobno.

Sara naglašava da je važan i ton. Kada kažete “Jesi li dobro?” nemojte biti kratki i oštri. Koristite prijateljski ton.

Bez obzira tko je dao negativan komentar, ne zaboravite mu dopustiti da kontrolira vaše emocije.

Odvjetnik Jeferson Fischer podijelio je sa svojim pratiteljima na TikTioku svoje 3 metode koje uvijek koristi u borbi protiv neugodnih ljudi:

Tri načina za prekidanje osobe koja vodi razgovor:

1. Odmah prestanite razgovarati s njima

Fisherov prvi savjet gledateljima da izađu iz razgovora s nekim tko pokušava biti verbalno dominantan jest da ih jednostavno prekinu.

“Ovo je jedna od rijetkih iznimaka gdje je raskid nužan jer vas inače sigurno neće poštovati”, savjetuje Fisher.

2. Jasno dajte do znanja da vam se ne sviđa ovakav način govora.

Govoreći im što ćete, a što nećete dopustiti, postajete autoritet. Time im dajete do znanja da se dovoljno cijenite i da nećete imati posla s nekim tko ne poštuje vas, vaše mišljenje, stavove i/ili osjećaje. Ako ovo kažete, budite sigurni da to i mislite. Ako druga osoba ne prestane, prekinite razgovor i otiđite. To vam daje kontrolu i daje drugoj osobi do znanja da mislite ozbiljno.

3. Niste vreća sa iskaljivanje

“Znam da nisi takav, ali ja nisam đubre.” Ova se rečenica može brzo proširiti na drugu osobu koja je gruba prema vama, pa čak i učiniti da se posrami.

blonde woman showing stop gesture on yellow background,Image: 630348186, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Yevhen Rychko / Panthermedia / Profimedia