„Ovaj fenomen u muzičkoj industriji ne postoji na zemlji“, rekla je Jelena
jelena kalyusa

Jelena Karleuša je napomenula da su njene kolege često pevale tuđe pesme na koncertima. Ne govori o separeima u klubu gde svi pevači non-stop pevaju tuđe hitove, već o velikim koncertima.

Otvoreno je pitala najveće zvijezde zemlje da li misle da je to u redu i da li treba donijeti zakone u ovoj situaciji.

Njegovo oglašavanje prenosimo u cijelosti.

“Dragi moji kolege, Draga Mirković, Aca Lukas, Lepa Brena, Jelena Rozga, Stoja, Indira Radić, Severina, Dino Merlin, Zdravko Čolić, Saša Matić, Zorica Brunclik, Vesna Zmijanac i svi vi koji ste ostvarili veliku karijeru ( Mnogi nisu etikete, mnogi nisu ni zivi da ovo procitaju, kao Saban, Thomas, Jay, Sinan, Oliver, Tosett) Vi ste u ovo ulozili krv, znoj, godine, novac, trud, rad, talenat, zanima me Vaši stavovi o radu Da li mislite da bi Tezgarosi pjevači trebali pjevati vaše (naše) pjesme (jer ih nema, ili ih je premalo, nedovoljno za koncert) treba zvati Muzička zvijezda?

Dakle, ja sam konkretno pitao za koncert, a ne za tezge. Pjevate li svoje ili tuđe pjesme na velikim koncertima? Mislite li da nije fer da neko iskoristi vaš rad i profitira od vaših pjesama? Ili se slažete sa tim? Da li favorizujete zakone? Zanima me vaše mišljenje. Ovdje ću objasniti svoj stav.

Ovaj fenomen nije postojao u muzičkoj industriji na Zemlji jer je tada Lady Gaga oglašavala i pjevala sve Madonnine hit pjesme. Zašto se truditi? Ovaj paradoks postoji samo na Balkanu. Ispostavilo se da pogoci, trajanje, ulaganja, borba i rad danas nisu ni potrebni ni neophodni za uspjeh i status. Svako može oskrnaviti i iskoristiti rad drugih. Zamislite da druge grane umjetnosti imaju ovakva djela? Koncepti brenda, imena i originalnosti neće postojati. Nedavno sam pitao pevača koji je svirao niz prepunih koncerata – koju pesmu peva, jer nisam imao pojma. Rekli su mi “on nije imao svoje pesme”. Ljudi dolaze u barove da uživaju u “smorgasbord”. Nisam rekao ništa više na ovo. Ja sam bez teksta. ”