Pa, mogu da pogodim šta misliš. „Kako ulje može to učiniti kada ste 10 godina mlađi?“ Onda potcjenjujete moć kokosovog ulja i dok ovo pročitate, izbacit ćete svoje skupe šampone i losione i zamijeniti ih uljem kokosovog ulja.

Morate isprobati nekoliko jednostavnih tretmana kako biste iskoristili prednosti ovog divnog ulja.

1. Tretman prije spavanja

Evo šta treba da radite svako veče pre spavanja. Uzmite malo kokosovog ulja i zagrijte ga u rukama. Kada se pretvori u tečnost, utrljajte ga na lice. Može se ostaviti 30-60 minuta. Kada ste spremni za uklanjanje, navlažite krpu toplom vodom i očistite lice.

2. Ciljajte na celulit

Za mnoge žene celulit je teško izlečiti.Kokosovo ulje je jednostavno najbolje rešenje.Uzmite kašiku kokosovog ulja, zagrejte i dodajte kašiku meda, pa nanesite na kožu i ostavite pola sata. Jedan sat.

3. Pogodno za sušenje ruku

Vjerovatno možete pogoditi šta ćete učiniti. Uzmite veliku količinu ulja, zagrijte ga i dobro utrljajte ruke. To će vam zamastiti ruke, pa ako nemate sat vremena za korištenje ruku, možete nositi rukavice od lateksa.

4. Za uklanjanje dlačica

Uzmite malo kokosovog ulja, zagrijte ga dok se ne otopi i nanesite ga na lice, vrat, pazuhe, noge ili gdje god želite da se obrijete.

5. Za kosu

Ovo zahtijeva najviše posla, ali vrijedi. Otopite oko kašiku kokosovog ulja i nanesite na kosu i vlasište kada se otopi. Uzmite si vremena i temeljito masirajte. Ako imate puno kose, možda će vam trebati malo više. 2 sata Što duže, to bolje.