Kvaka ulaznih vrata umotana je u svjetleću foliju, što daje iluziju da je dom opremljen sigurnosnom opremom poput kamera.

Ovo jednostavno, ali pametno rješenje djeluje kao vizualni signal za odvraćanje potencijalnih lopova od pokušaja provale. Samo prisustvo nečeg neobičnog, kao što je folija na kvaki na vratima, može izazvati sumnju i odvratiti neželjene posetioce, ostavljajući utisak da su stanari kuće oprezni i da mere bezbednosti mogu biti sofisticiranije nego što se čini. Ima još mnogo divnih folija koje možete pogledati.

Praktične primjene i sigurnosni savjeti

Kako biste slijedili ovaj sigurnosni savjet, pažljivo omotajte foliju oko vanjske ručke vrata bez da je previše zgužvate. Ne samo da ova metoda djeluje kao sredstvo odvraćanja, već je i jednostavan, ali efikasan alarmni sistem. Ako dođete kući i otkrijete da je folija oštećena ili naborana, to može značiti da neko pokušava pristupiti vašem domu.

Ograničenja i dodatne sigurnosne mjere

Iako je aluminijska folija zanimljiv i inovativan dodatak arsenalu kućne sigurnosti, mora se naglasiti da sama po sebi ne može zamijeniti profesionalne sigurnosne sisteme poput kamera ili alarma. U svakom slučaju, ovo je pristupačan prvi korak ka poboljšanju sigurnosti vašeg doma. Za optimalnu zaštitu preporuča se kombinirati više sigurnosnih metoda i redovito provjeravati stanje filma i pratiti znakove mogućeg pokušaja krađe.

Sigurnost doma je uvijek na prvom mjestu, i dok su profesionalni sigurnosni sistemi još uvijek važan dio toga, aluminijska folija pruža jednostavan, ali efikasan dodatni sloj zaštite. Njegov psihološki uticaj na potencijalne provalnike i njegova sposobnost da služi kao primitivni alarmni sistem pokazuju da čak i najobičniji objekti mogu pružiti neočekivana rješenja za sigurniji dom, piše City Magazine.