Prema najnovijoj vremenskoj prognozi meteorologa Marka, vlaga će biti u blagom padu, uz blago zahlađenje. Gospodin Marko je svoju vremensku prognozu podijelio na svom Facebook profilu, dadajući uvid u očekivane vremenske trendove za kraj mjeseca.

 

Danas se sa sjeverozapada očekuje približavanje slabe hladne fronte, koja će donijeti mjestimično kišu ili susnježicu, posebno u sjevernim i centralnim područjima. U petak će biti oblačno i malo svježije, uz mogućnost slabe kiše ili mjestimičnih pljuskova na jugoistoku. Međutim, uslovi su suhi u većem delu regiona. Duvaće umjeren sjeverozapadni vjetar, ali će do večeri oslabiti. Prema podacima meteorologa, najviša temperatura danas se očekuje oko 17 stepeni. Ali očekuje se pad temperatura u utorak, sa najvišim temperaturama od 9 do 19 stepeni.

U srijedu ujutro bit će hladno, uz moguć slab mraz na visinama do 900 metara nadmorske visine. Do kraja dana očekuje se ponovni porast temperature, do maksimalnih +10 do +18 stepeni Celzijusa. Toplo vrijeme će se nastaviti i u srijedu, uz očekivano slabljenje hladnog fronta, uz mjestimičnu slabu kišu, kratkotrajno jačanje sjeverozapadnog vjetra i blago zahlađenje.

Meteorolozi su spomenuli mogućnost hladnog fronta oko 05.03, ali je zbog nedovoljne podrške raznih vremenskih modela ta vjerovatnoća trenutno mala. Tek nakon 29.02 povećava se vjerovatnoća jačeg hlađenja, a neki modeli čak ukazuju na potencijalno jače hlađenje. Istovremeno, značajnije promjene vremena mogu nastati sredinom sl. mjeseca.