Poznati glumac Mihailo Miša Janketić i njegova porodica nikada nisu želeli da se eksponiraju u javnosti bez posebnog razloga, pa o njihovom privatnom životu ima vrlo malo podataka. Inače, njegov sin Marko Janketić postao je mlada nada estrade i njegove generacije, a nedavno je postao poznat po izuzetnoj ulozi Is Lere Džamba u filmu “Nedelja” u fokusu pažnje. , zasnovan na mladosti pop zvijezde Džeja Ramadanovskog.

 

Mladi Janktić je tokom svoje karijere odigrao mnoge zapažene uloge, uključujući i uloge u serijama Ubice mog oca: Tom, Pevač: Južni vetar: Granica, Bunar, „Močvara“… Gledali smo ga u mnogim filmovima i predstavama u beogradskim pozorištima. jasno je da ovaj popularni glumac ima jedinstven talenat, jasno je i da je pored marljivog rada, na njegovu kreativnost i genetski uticaj, jer je sin poznatog glumca, dva velikana jugoslovenskog i srpskog žanra. otac je nadaleko poznat, zbog prezimena Knežević malo ko zna da mu je majka poznata glumica Svejetlana Kneževič.

Jedna od najlepših devojaka Jugoslavije, poznata balerina, koju je 1971. godine “Start” opisao kao najelegantniju devojku, prvu filmsku ulogu imala je 1970. godine, a najveće priznanje stekla je u emisiji “Grlom u jagode”. Decenijama je radila i u pozorištu i za to vreme je ostavila značajan trag na pozorišnim daskama. Na početku karijere pronašla je svog doživotnog partnera Mišu Janketića za koga se udala 1972. godine, a par je potom dobio četvoro dece. Kako su i sami istakli, miljenici su im bili poznati glumci Marko i Milica, kao i ćerka Ivanič, koja je bila posvećena baletu, i jedini član porodice koji se nije bavio umetnošću Radomir Janktih.

Kako kaže Svetlana, istovremeno imati sjajnu karijeru i veliku porodicu nije uvijek lako. Međutim, ona je više fokusirana na jedan razlog. Nije lako, pogotovo u našem društvu, ali se ipak dešava. Mogu misliti na najružnije stvari. “Sećam se samo lepih stvari, a moja deca i unuci su moji najvažniji uspesi”, rekao je glumac. Uz to, supruga njihovog naslednika Marka ohrabrila je Beograđane da ih očaraju filmom “Nedelja” i bila je toliko šarmantna da biste verovali da je glumica.

Marko je učestvovao u dramama “Stakleni vrat”, “Pod vodenicom”, “Klaustrofobična komedija”, “Askeza i smrt”, “Pedeset hitaca”, “Lorencacio” i drugim. Od 2015. godine učestvuje u trupi Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP). Zapaženi projekti u kojima je učestvovao su filmovi i TV emisije poput “Bijeli, bijeli svijet”, “Krug”, “Čuvam mladu Bosnu”, “Bićemo pobjednici svijeta”, “Ubica oca “, “Dara “iz Jasenovca”.” i dr. Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima su dve godišnje nagrade JDP-a, Nagrada „Ljubiša Samardžić“, Nagrada „Dr Branivoj Đorđević“, između ostalih.

 

Njegova sestra Milica Janketić takođe je igračica, dok se njena sestra Iva bavi baletom. Pored ostale dece Miše i Svetlane, najstariji sin Radomir odlučio je da se ne bavi umetnošću već da radi u policiji. Kao što je Marko već rekao, on živi u rezidenciji ispunjenoj ljubavlju. Ipak, priznaje da ne voli školu i često izostaje sa nastave. Nakon završene osnovne škole, pokušao je da upiše industrijski dizajn, ali nije uspio. Umjesto dizajna, pohađao je trogodišnju stolarsku školu, fokusirajući se na rezbarenje i dizajn namještaja.

S obzirom na njegovu ljubav prema slikarstvu, bio je zadovoljan izborom škole. Priznao je da je stekao mnogo znanja i da mu je bilo zabavno stvarati različite proizvode od drveta. Tokom srednje škole razvila se veća strast za glumom. Nakon toga je povećao čitanje i više radio na pripremama za prijemni ispit. Prvi pokušaj je bio neuspešan jer su profesori smatrali da nije spreman da pohađa Školu dramskih umetnosti. Odbio je da pokuša da napiše bilo šta drugo i umesto toga je iskoristio vreme da se posveti ujakovom stolarskom poslu.

 

Sledeće godine trebalo je ponovo da se prijavi na FDU u Beogradu, ali je odustao od tog plana jer je njegov otac tada preuzeo novu generaciju studenata, pa bi se njegov eventualni prijem na FDU smatrao nepotizmom. Umesto toga, Marko je odlučio da polaže prijemni na Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Na Akademiju je primljen zajedno sa profesorom Borisom Isakovičem. Diplomirao je 2007.