Istražitelji kažu da su odrasli članovi obitelji planirali incident, ubivši svoje voljene nakon što su skočili s balkona stana u Švicarskoj.

Slučaj samoubojstva četiri člana obitelji koji je prošle godine šokirao Švicarsku sada je zatvoren. Petero članova skočilo je s terase, no jedan je preživio.

Policija je isključila bilo kakvu vanjsku intervenciju i rekla da odrasli, koji su se prije dvije godine preselili u Švicarsku iz Francuske, nisu pokazivali znakove suicidalnih misli.

Četvero članova obitelji umrlo je 24. ožujka prošle godine u gradu Monterreyu na Ženevskom jezeru.

Djevojčica (8 godina), dječak (15 godina), njihovi otac i majka te majčina sestra blizanka skočili su sa sedmog kata zgrade u kojoj su živjeli.

Dječak je tada bio u komi, ali se u međuvremenu potpuno oporavio od teških ozljeda. Istražitelji su rekli da se ne sjeća tog dana.

Forenzički dokazi nisu pokazali nikakve znakove borbe prije smrti, a autopsija nije pronašla tragove droge, izvijestio je BBC.

Nakon godinu dana duge istrage, švicarske vlasti kažu da su majka i njezina sestra vjerovale u teorije zavjere i da se obitelj pripremala za smak svijeta.

Nakon pokojnikove smrti policija je u njegovom stanu pronašla veću količinu hrane, lijekova i sredstava za higijenu, koji su bili pažljivo organizirani i zapakirani. Obitelj rijetko izlazi, a djeca se školuju kod kuće.

Istražitelji kažu da su žene bile sumnjičave prema vladi i lokalnim vlastima i da su svoju djecu navele da vjeruju da je svijet neprijateljsko mjesto.

Pandemija koronavirusa i rat u Ukrajini samo su učvrstili njihova uvjerenja.

Pretragom njihova stana pokazalo se da je masovno samoubojstvo pomno planirano, pa čak i uvježbano.

Kaže se da odrasli čekaju pravo vrijeme da odu u ono za što vjeruju da je bolji svijet, daleko od svijeta kojeg se boje.

Nažalost, čini se da je njihovu odluku potaknuo posjet policije Montreuxa. Tog jutra policija je došla podsjetiti oca da dođe na sastanak s lokalnim odjelom za obrazovanje kako bi razgovarali o školovanju svog sina kod kuće jer nije odgovorio na nekoliko pisama.

Policiju nisu pustili u stan, a 10 minuta kasnije bili su mrtvi.

U utorak su švicarske vlasti pozvale na poštivanje privatnosti jedinog preživjelog sina.