Stopala i ruke su ogledalo zdravlja. Kod njih se prvo uočavaju promjene koje ukazuju na određene zdravstvene probleme.

Savjet da stavite krišku luka na noge i nosite čarape u krevet proširio se poput virusa internetom.

Već znamo da je luk dobar za naše zdravlje, a na taj način možete “prenijeti” supstance koje se nalaze u luku, a da ga ne jedete. Iznenađujuće, luk može ukloniti i spriječiti miris stopala, a istovremeno pročišćava krv. Naklon na stopalima može ublažiti simptome prehlade, gripa i groznice…

Blogerka Jennifer Thompson kaže da nemate šta da izgubite ako odlučite da isprobate ovu metodu. Odlučila je da koristi svoja stopala kako bi iskusila efekte luka na svoje tijelo i eliminirala je 90% simptoma alergije preko noći.
Tvrdi da se, nevjerovatno, nakon noći na svodovima stopala riješila kašlja i kihanja za koje je rekla da je tog dana jedva mogla disati. Iako je planirala da to učini i u budućnosti, nešto kasnije otkrila je čitaocima bloga da je to ponovila.

Međutim, tvrdi da se simptomi alergije još nisu vratili. Luk je bogat spojevima sumpora koji pomažu u uklanjanju toksina i teških metala iz tijela, posebno iz jetre.

Sadrži snažne antioksidanse koji se bore protiv kolesterola, sprječavaju stvaranje krvnih ugrušaka i simptome astme i kroničnog bronhitisa, pomažu u borbi protiv dijabetesa, ateroskleroze i infekcija, a sve više ljudi čuje za njegova svojstva protiv raka.