Uz samo nekoliko sastojaka, možete pripremiti ovaj jednostavan recept za pecivo.

Za izradu tijesta prikupite sljedeće sastojke:

  • 1,5 šalicu vode (300 ml),
  • 1 jaje,
  • 1 žličicu soli
  • i 4 šalice brašna.

Tijesto namazati sa:

  • 200 g putera ili margarina,
  • te ga napuniti sa 100 g feta sira.
  • Na kraju premažite vrh s 1 žumanjkom.

Priprema:

Da biste dobili podatno tijesto koje se ne lijepi za ruke, pomiješajte jaja i vodu u velikoj zdjeli. Polako dodajte brašno i sol, pazeći da je smjesa dobro izmiješana.

Da biste napravili meringue, podijelite tijesto na četiri jednaka dijela i ostavite ih pokrivene da odstoje 10 minuta. Tijekom razdoblja neaktivnosti, žlijezde imaju kapacitet doseći najveću veličinu od 40 cm. Nakon što ste razvaljali zadnji sloj tijesta, obilno ga premažite omekšalim maslacem.

Pazite da drugi sloj tijesta bude obilato premazan uljem i zatim nastavite s prekrivanjem. Ponovite ovaj korak za ukupno četiri sloja tijesta, pazeći da premažete svaki sloj, čak i posljednji list.

Da bi se dobio kvadratni oblik, predmet se izdužuje povlačenjem rubova. Zatim se dva suprotna ruba spajaju na sredini i nanosi se dodatni sloj ulja.

Alternativno, suprotni rubovi se također spoje u sredini i podmažu. Nakon toga se još jednom preklopi na pola, namaže uljem i posljednji put preklopi u četvrtasti oblik.

Nakon što ste ga prekrili, ostavite tijesto da odstoji u hladnjaku punih sat vremena. Nakon tog sata skinite poklopac i nastavite razvaljati tijesto na površini lagano posutoj brašnom, pazeći da poprimi kvadratni oblik dok ga radite valjkom za tijesto.

Za početak, početni dio podijeljen je u dva različita odjeljka, što rezultira s ukupno četrnaest traka kada uzmete u obzir daljnju podjelu tih odjeljaka u sedam manjih segmenata. Nježne oznake bile su pažljivo urezane na rubovima svake trake.

Započnite proces izrade besprijekornog tijesta od feta sira delikatnim rasporedom čistog feta sira na vrh tijesta. Pedantno preklopite i oblikujte tijesto kako biste postigli željeni oblik. Kada ste pripremili, peciva premjestite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, obilno ih premažite žumanjcima. Lim gurnite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i ostavite peciva da se peku dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.