Mještani Svetog Filipa i Jakova svjedočili su neobično utvrđenom gradu koji je za vrlo kratko vrijeme zatrpao svoje puteve.

Večernji list prenosi da su iz Dalmacije stigle nove fotografije i video snimci nakon što je Split ranije pogodilo jako grmljavinsko nevrijeme i prilično su nevjerojatni.

Lokalni DVD saopštio je da su ranije jutros četiri člana njihovog društva i dva vatrogasna vozila bila uključena u intervencijske akcije ispumpavanja vode i otvaranja vrata stana u poplavljenoj porodičnoj kući i restoranu.

“Rivu je pokrio grad i zahvaljujući radnicima i mašinama u opštinskom komunalnom pogonu sve je očišćeno. Bravo za ekipu, Filip i Džejkob”, napisalo je na Fejsbuku Dobrovoljno vatrogasno udruženje St. Louisa.

Televizija Diadora, koja prenosi vijesti iz Zadarske i Šibensko-kninske županije, na svom je Facebook profilu objavila video u kojem se vidi kako je grad toliko pogođen da je prometan. Ulice su se morale čistiti bagerima.

“Nevjerovatno! Samo nekoliko kilometara dalje, vjetar je tih i pada slaba kiša. “Šta je ovo? moguće je? “, “Ne daj Bože, horor”, pisali su građani u nevjerici u komentarima na društvenim mrežama.