Suva i debela koža na stopalima nije poželjna nikome, zbog čega smo otkrili fantastičan recept za uradi sam piling masku koja će efikasno omekšati vaša stopala i pripremiti ih za ugodan doživljaj nošenja sandala.

Beskrajne pripreme za ljeto obuhvataju širok spektar rituala ljepote, uključujući njegu kože, uklanjanje dlačica, samotamnjenje, manikure i frizure. Međutim, u ovom procesu ne smijemo zanemariti svoja stopala. Niko ne želi suhe i žuljeve pete, ali realnost je da nam često nedostaje vremena za svakodnevno piling stopala kako bismo spriječili ovaj problem. Srećom, otkrili smo izuzetan recept za domaću masku za piling stopala koja nudi vrlo efikasno rješenje za ovaj problem.

Maska za piling stopala veoma je popularna među entuzijastima organskih kozmetičkih proizvoda. Iako postoje brojni komercijalno dostupni preparati za njegu stopala, kreiranje vlastite maske jamči prisustvo svih željenih sastojaka bez ikakvih neželjenih konzervansa ili aditiva koje biste možda željeli izbjeći.

Za pripremu pilinga potrebni su određeni artikli.

Jedna kašika suncokretovog ulja je sve što je potrebno.
Potrebno je izmjeriti pola šolje krupne morske soli.
Potrebne su samo tri kapi eteričnog ulja napravljenog od ruzmarina.
Samo tri kapi eteričnog ulja mente su sve što je potrebno.

Kada se svi sastojci sjedine u maloj posudici, piling maska ​​će biti pripremljena i spremna za upotrebu.

Kako biste pripremili stopala za masku, preporučuje se da ih potopite u mješavinu jabukovog sirćeta i sode bikarbone, koja efikasno omekšava suhu i zadebljanu kožu.

Za kreiranje rješenja potrebne su sljedeće stavke:

Za ovaj recept će vam trebati dvije šolje jabukovog sirćeta.
Mjerenje dvije šolje vode, zagrijane na ugodnu temperaturu.
Potrebna je jedna kašika sode bikarbone.

Slika prikazuje rezoluciju 580×290 sode bikarbone.

Temeljito pomiješajte različite komponente u prostranoj posudi prije nego što uronite stopala u smjesu. Ostavite stopala da se namaču otprilike 20 minuta ili dok ne primijetite primjetno omekšavanje kože.

Počnite namakanjem stopala u toplu vodu, a zatim nanesite masku koju ste pripremili i nježno masirajte stopala. Trajanje masaže treba da bude od pet do 10 minuta, uzimajući u obzir nivo isušenosti kože. Kada završite proces pilinga, temeljno isperite stopala. Ako ustanovite da i dalje imate trajno zadebljanu kožu, možete se odlučiti za ponoviti postupak ili upotrijebiti kamen za stopala za dalje ribanje.

Da biste održali vlažnost kože, preporučuje se da nakon pilinga stopala navlažite hranjivim uljem. Kokosovo ili jojobino ulje su idealan izbor za ovu svrhu. Za izuzetno glatka stopala preporučujemo da odmah nakon nanošenja ulja nosite meke pamučne čarape i da ih ostavite najmanje trideset minuta. Ovo omogućava ulju da prodre dublje u kožu, pripremajući vaša stopala za ugodnu šetnju u vašim voljenim sandalama.