Za pripremu ovog divnog deserta trebat će vam:

  • 1 kilogram šlaga,
  • 1 litra kisele vode,
  • 2 posude kreme,
  • 2 kutije mljevenog PLAZMA keksa
  • i 2 kutije smrznutih malina.

Priprema:

Pomiješajte kiselu vodu sa šlagom i dobivenu smjesu podijelite na tri jednaka dijela. Jedan deo pomešati sa keksom i kremom, pa dobijenu masu izliti na pleh.
Sa drugim dijelom sjediniti maline, redati na smjesu, a zatim kao završni sloj dodati treći dio (samo šlag).

BONUS ČLANAK:

Bacate li iskorištene vrećice čaja? I žive glave vrijede ko suho zlato.

Kada popijemo šalicu čaja, iskorištene vrećice čaja prirodno se bacaju u smeće. To je nedvojbeno rasipno jer se vrećice čaja mogu ponovno upotrijebiti na razne načine.

Metode kao u nastavku.

sud

Kod pranja posuđa možete koristiti već korištene vrećice čaja jer čaj ima dezinfekcijsko djelovanje. Uz pomoć čaja posuđe može ponovno postati sjajno i čisto. Namočite ih u sudoper, napunite vodom i dodajte tri iskorištene vrećice čaja. Ostavite ih da odstoje preko noći i lako ćete ukloniti svu prljavštinu sljedećeg jutra.

riža

Ako volite rižu, ali ponekad želite “začiniti” njen blagi okus, vrećice čaja mogu biti od pomoći. Dok se riža kuha, u vodu dodajte iskorištene vrećice čaja. Tako će okus riže biti još ukusniji.

biljka

Biljke koje krase vaš dom također mogu imati koristi od čaja. Čaj ima svojstva koja sprječavaju gljivice i plijesan. Iskorištene vrećice čaja dodajte u kipuću vodu. Nakon hlađenja, koristite ovu vodu za zalijevanje biljaka.

neugodan miris

Čaj ima sposobnost prikrivanja neugodnih mirisa. Na primjer, možda ne bi bilo loše staviti iskorištene vrećice čaja na dno kante za smeće ili mačjeg pijeska.

kupka

Možete koristiti vrećice čaja kao dodatak kupki i dobit ćete umirujući aromatični učinak. Osim toga, antioksidansi u čaju dobri su za vašu kožu. Za potpuno opuštajući osjećaj poslužite se čajem od kamilice ili jasmina.

ugrize insekata

Stavite ohlađenu, iskorištenu vrećicu čaja na mjesto ugriza i svrbež će se odmah smanjiti. Isti savjeti vrijede i kada izgorite na suncu.

dlaka

Ako vam se kosa često masti, čaj može pomoći. Namočite tri ili četiri iskorištene vrećice čaja u toplu vodu i ostavite da odstoji pola sata. Nakon pranja kose šamponom, “čaj” prelijte na kosu bez ispiranja. Dodatni savjet: Ako koristite čaj od kamilice, a kosa vam je plava, kosu možete dodatno posvijetliti. Osobama s tamnom kosom savjetuje se da piju crni čaj kako bi kosa dobila brončani sjaj.

tepih

Imate prekrasan tepih u dnevnoj sobi, ali više ne miriše? Prije usisavanja raširite suhi sadržaj iz vrećica čaja po tepihu i ostavite da odstoji neko vrijeme.

cipela

Kao i sagovi, vrećice čaja također mogu pomoći pri slaganju vaših cipela. Ostavite iskorištene suhe vrećice čaja u cipelama preko noći i loši mirisi bit će prošlost.