Saša Matić je jedan od najpopularnijih pevača na estradi i jedan od retkih pevača koga publika ceni i poštuje i kao pevača i kao čoveka, udruživši snage pre decenijama sa svojim bratom (Dejan Matić) zajedno su oslepeli .

  • Mnoge od nas zanimaju detalji njegovog ličnog života, posebno kako su dvojica braće izgubila vid i da li bi ga mogli vratiti operacijom. Obožavatelji ove dvije pjevačice godinama su spekulisali o mogućnosti da se ponovo “vide”.


Utvrđeno je da su braća Matić prevremeno rođene bebe i da su stavljeni u inkubator na određeno vreme. Posle izvesnog vremena medicinske sestre su otkrile da beba više ne vidi, što je kasnije potvrdio i glavni lekar Beograda.

U početku su neki ljudi rekli da je to u potpunosti zbog nemara doktora, zapravo, zbog doktora Matić danas nije mogao da dođe. Kako nam je potvrdio Saša, nije bio siguran da li je riječ o propustu medicinske sestre ili ljekara, ali je sigurno potvrdio da je to tačna informacija.

Kada su imali 30 godina, oba brata su podvrgnuta operaciji oka i doktori su garantovali da će njihov vid dostići 70%. Saša i Dejan se nisu slagali, a nisu ni njihovi roditelji jer su znali da je u pitanju eksperiment. Prema Sašinim riječima, godinama mu je dosta ovih priča o njihovoj viziji koje s njim nemaju baš nikakve veze.

Rekao je da je to njegova privatna stvar i da mu niko drugi ne smeta. On sada voli svoj život i Bog mu je dao druge prilike da bude uspješan i srećan u životu. Naravno, radi se o njegovom glasu. Na kraju je zaključio: “Živim normalnim životom i ne bih mijenjao život ni za što na svijetu.”