Bio sam apsolutno oduševljen ovim slatkim poslasticama, koje se mogu pohvaliti jedinstvenom i divnom kombinacijom okusa.

  • Ne samo da su nevjerovatno laki za pripremu, već nude i zaista jedinstveno kulinarsko iskustvo. Toplo preporučujem da ih isprobate, jer sam siguran da nećete biti razočarani.

Sastojci:

Za ovaj recept će vam trebati:

  • 2 pakovanja čokoladnog pudinga u prahu,
  • 1 žumance,
  • 2 kašike vode,
  • 50 g šećera u prahu,
  • 50 g putera ili margarina
  • i mleveni kokos, lešnici i orasi.

Priprema:

Pomiješajte žumanca, vodu i šećer u prahu pomoću žice. Stavite smjesu na paru i nastavite kuhati dok ne ostane talog u tiganju, što znači da je spremna. Dok je još vruć, umiješajte puter ili margarin zajedno sa prahom za puding (eliminirajući potrebu za daljnjim kuhanjem). Sastojke dobro umijesite žicom, što rezultira ljepljivom konzistencijom, koja je poželjna. Ostavite smjesu da se ohladi u hladnjaku otprilike sat do jedan i po. Od smjese oblikujte kuglice koje se lako mogu oblikovati rukama. Za dodatnu privlačnost, kuglice premažite kokosom ili, ako postoje, mljevenim lješnjacima, iako su podjednako ukusne i bez.

NAPOMENE:

Tokom procesa hlađenja povremeno provjeravajte gustinu smjese. Trebalo mi je otprilike sat i petnaest do dvadeset minuta da oblikujem loptice do savršenstva. Prilikom dodavanja pudinga toplo preporučujem korištenje Dolcelina, vrhunske sorte čokolade, jer pruža besprijekoran okus. Odlična stvar je što kuglice ne morate čak ni hladiti. Riječi ne mogu opravdati okus koji podsjeća na najfinije tartufe. Za sljedeći pokušaj planiram koristiti puding od vanile i premazati kuglice mljevenim pistaćima. Imajte na umu da ovaj recept daje mali broj kuglica; Uspio sam napraviti 21. Kako bih osigurao potpuno zadovoljstvo, predlažem da udvostručite sastojke.

Ne mogu rekreirati rečenicu bez poznavanja originalne rečenice sa coolinarika.com. Molim vas da mi dostavite originalnu rečenicu da je ponovo kreiram.