Iako može izgledati nekonvencionalno kombinirati sodu bikarbonu i med, postoje opravdana opravdanja za uključivanje ove dvije namirnice u vašu prehranu.
Bolesti organizma malignim oboljenjima mogu se efikasno lečiti kombinacijom dve specifične namirnice. Prema nekim stručnjacima, ove namirnice imaju potencijal da budu i do 10.000 puta efikasnije od konvencionalnih lijekova u liječenju tijela od takvih bolesti.

Na prvi pogled, ideja kombinovanja sode bikarbone sa medom ili javorovim sirupom može izgledati neobično, jer maligne ćelije napreduju na šećeru. Međutim, u ovom slučaju šećer djeluje drugačije.

Kada je soda bikarbona uparena sa medom, oni formiraju moćnu kombinaciju koja može da se suprotstavi čak i najopasnijim ćelijama.

Novi.ba prenosi da opasne ćelije ne mogu iskoristiti šećer za rast zbog neutralizirajućeg djelovanja sode bikarbone.

Sirupi poput javora ili meda usmjereni su prema malignim stanicama, koje imaju znatno veću stopu potrošnje glukoze (15 puta više) od svojih zdravih kolega. Dodatak soda sirupa omogućava direktan ulaz ovih sirupa u maligne ćelije.

Ova mješavina nije korisna samo za one sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, već je mogu konzumirati i oni bez ozbiljnih problema. Široko se smatra izuzetnim “čistačem” tijela. Pojedinci koji vode sjedilački način života, žive u jako zagađenim gradovima, doživljavaju stres, konzumiraju alkohol i puše, među onima kojima bi ovaj recept posebno koristio.
Kada je u pitanju održavanje zdravog tijela, alkalna priroda određenih namirnica igra ključnu ulogu. Ovo svojstvo efikasno eliminiše štetne bakterije i ćelije koje mogu predstavljati pretnju po dobrobit. Na taj način tijelo se održava zdravim i slobodnim od bolesti.

Metoda za pročišćavanje tijela korištenjem meda i sode bikarbone je sljedeća: prvo pomiješajte kašičicu sode bikarbone u čašu vode dok se potpuno ne otopi. Nakon toga dodajte med po ukusu, miješajući dok se potpuno ne sjedini sa smjesom. Konzumirajte ovaj napitak svakodnevno tokom nedelju dana kao način da očistite svoje telo.

Da biste pročistili svoje tijelo, pomiješajte kašičicu sode bikarbone sa tri kašičice meda. Ostavite da se ova mješavina otopi u ustima, malo po malo, tokom 24 sata.

Izvodite ovaj ritual na sedmičnoj bazi, a zatim napravite pauzu nakon dva mjeseca. Po potrebi je moguće ponoviti postupak nakon određenog vremenskog perioda.