U ovom videu ću podijeliti neke od najefikasnijih prirodnih lijekova i promjena načina života koji će vam pomoći da izbacite kandidu na ivičnjak i vratite svoje zdravlje.

Od savjeta o ishrani do biljnih rješenja, pokrio sam vas znanjem koje vam je potrebno za borbu protiv prekomjernog rasta kandide i da se osjećate najbolje.

Ali to je stvar, momci! Znanje je moć i nadam se da ću vas i druge osnažiti ovim informacijama koje mijenjaju život.

Pogledajte video ispod:

 

BONUS ČLANAK:

Maslačak je biljka koja je poznata po svojim ljekovitim svojstvima, iako mnogi možda nisu svjesni koliko je zaista moćna. Evo prepricane priče o tome:

Listovi maslačka su bogatiji vitaminima od spanaća i paradajza, a sadrže vitamine A, B2, C, D i G, kao i kalijum, natrijum, kalcijum, fosfor, gvožđe i druge minerale. Veoma je jak diuretik, koristan za bubrege i mokraćne organe, stimuliše proizvodnju žuči, čisti jetru, pomaže u borbi protiv alergija i snižava holesterol.

Zbog svog bogatog nutritivnog sadržaja, listovi maslačka preporučuju se kao dodatak prehrani trudnicama i ženama u postmenopauzi. Koristan je i kod ženskih bolesti, uključujući prevenciju i liječenje bolesti dojke, cista, otoka i problema s dojenjem.

Čaj od korijena ljutike moćan je saveznik za jetru i želudac, pomaže kod probavnih problema, nedovoljnog lučenja žuči, visokog krvnog tlaka i gubitka apetita.

Priprema čaja je vrlo jednostavna – dodajte dvije kašičice korijena i/ili listova maslačka u 250 ml vrele vode, ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim procijedite. Ovaj čaj se preporučuje kod problema s bubrezima, zadržavanja vode, celulita i gojaznosti, a najbolje ga je konzumirati ujutro i uveče, 30 minuta prije jela.