Sastojci:

Za izradu ovog recepta potrebni su vam sljedeći sastojci:

  • 1/2 litre mlijeka,
  • 4 žlice gustina,
  • 2 vanilin šećera,
  • 2 čaše šećera,
  • 125 kg margarina
  • i 25 dkg kokosa.

Priprema:

Manju količinu mlijeka sjediniti sa gustinom, pa preostalo mlijeko zagrijati sa šećerom i vanilin šećerom. Smjesu polako zakuhajte, zatim dodajte gustin i nastavite kuhati. Na kraju umiješati pola margarina i kokos kad se smjesa ohladi. Od smjese uzimajte male porcije, oblikujte kuglice, premažite kokosom i ostavite u hladnjaku dok se ne stvrdnu.

BONUS ČLANAK:

Učinkoviti kućni lijekovi koji uključuju zelene rajčice mogu se koristiti u nizu stanja.

 

U prethodnom članku raspravljali smo o proširenim venama i istražili uspješne tehnike ruske narodne medicine za rješavanje ovog stanja.

Danas sam uzbuđen što mogu podijeliti još jedan snažan lijek koji se pokazao vrlo učinkovitim u liječenju ove bolesti.

Iako su mnogi pojedinci upoznati s korisnim svojstvima rajčica, nisu svi svjesni njihovog potencijala u liječenju proširenih vena. Važno je napomenuti da postoje dvije metode za ublažavanje ovog stanja koristeći i zelene i crvene zrele rajčice.

Poznato je da korištenje zelenih rajčica kao kućnog lijeka za proširene vene ima snažna ljekovita svojstva.

Za početak sakupite određeni broj zelenih rajčica i temeljito ih operite. Prijeđite na rezanje rajčice na kolutove ili ploške. Te rezove zatim treba pažljivo postaviti na proširene vene, kao i na vene i kapilarnu vensku mrežu. U slučajevima kada je potrebna dodatna podrška, pričvrstite rajčice na mjesto zavojem. Držite nanesene kriške rajčice dok se na koži ne osjeti toplina.

U slučaju da osjećaj peckanja postane nepodnošljiv, savjetuje se odmah ukloniti izvor i očistiti zahvaćeno područje hladnom vodom. Međutim, ako možete izdržati ovaj proces bez nelagode, primijetit ćete vidljive rezultate u kratkom vremenskom razdoblju. Preporuča se ponoviti ovaj postupak pet puta tijekom dana, po mogućnosti uzastopno.

Nakon dva tjedna pridržavanja ovih dnevnih protokola, izgled venskih čvorova postupno će se smanjivati. S vremenom će kapilarna mreža, čvorovi, otekline i nelagoda vezana uz vene postupno nestati.

Ne samo da će zelene rajčice pomoći u smanjenju proširenih vena, već i zrele crvene rajčice mogu pridonijeti njihovom nestanku.

Utvrđeno je da su zrele crvene rajčice učinkovite u liječenju proširenih vena.

Proces je usporediv s prethodnim. Zrele rajčice potrebno je očistiti, narezati na tanke ploške (na kolutiće) i priviti zavojem na bolne vene 3-4 sata.

Umjesto toga, zamijenite rajčicu drugom. Preporuča se ovaj postupak provesti u večernjim ili noćnim satima. Trajanje tretmana je različito za svakog pojedinca.

Ljekovita svojstva rajčica mogu se zahvaliti i tvari koja se nalazi u njima, a koja ima sličnosti s acetilsalicilnom kiselinom (aspirin), osim prisutnosti sjemenki.

Rajčice posjeduju flavanoide koji jačaju stijenke krvnih žila, a ova posebna kiselina djeluje kao antikoagulans, sprječava zgrušavanje krvi i potiče njezin protok.

Pokušajte sami.