Za svakog pojedinca je neophodno da konzumira hranljive napitke, jer oni imaju potencijal da zaštite od razvoja različitih bolesti, jačaju imuni sistem i eliminišu toksine nakupljene u telu.

Osim toga, uključivanje domaćih napitaka u svoju rutinu će uvelike koristiti funkcionalnosti probavnog sistema, efikasno ispunjavajući ovu svrhu.

Ako imate problema s kašljem, nakupljanjem sluzi u sinusima, disajnim putevima i plućima, uz upalu grla, ovaj lijek se preporučuje za vas. Korištenje ovog napitka potencijalno može dovesti do pojave dodatnih problema, poput pojave prehlade, praćene mogućnošću komplikacija, razvoja infekcija i opstrukcije dišnih puteva. Uključivanjem čaja od đumbira u svoju rutinu možete se efikasno boriti protiv upale i zaštititi se od pojave ozbiljnijih zdravstvenih komplikacija.

Potrebne komponente za ovaj recept su sljedeće:

Da biste poboljšali ukus, dodajte malo limunovog soka i malo crnog bibera, uz dve čaše vode i šest kriški korena đumbira.

Priprema:

Počnite zagrijavanjem vode dok ne dostigne tačku ključanja. Zatim u smjesu umiješajte papriku i đumbir i ostavite da se krčka oko 20 minuta. Nakon ovog vremenskog okvira, skinite mješavinu s izvora topline i pokrijte je prije nego što nastavite s procijeđenjem. Kada se napitak ohladi, dodajte sok od limuna i spremni ste za konzumaciju.

Uputstvo:

Pijte dve šolje ovog čaja tokom dana. U roku od samo 24 sata, osjetit ćete ogromno olakšanje od nakupljanja sluzi. Neprekidno pijte ovaj čaj nekoliko dana uzastopno, a sluz će se bez napora raspasti i nestati.

Close up of a young woman sneezing into a tissue.