Danijel Dane Biorac je planinar sa Golije koji se javnosti proslavio prije nekoliko godina kada su se na televiziji pojavile priloge o njegovom neobičnom načinu života. Istovremeno se oženio i dobio djecu, a njihova ljubavna priča je pretočena u filmsku radnju. 00:00/00:00Trump pivo je sada popularno u Ukrajini.

Rođen je u Novom Pazaru, gde je završio osnovno i srednje obrazovanje. Bio je odličan učenik i njegovi roditelji su htjeli da ide na fakultet, ali on nije htio.

– Neko je morao i da ostane u selu – rekao je Dane Biorac, koji je u to vreme boravio na Goliji da čuva ovce i bavi se stočarstvom.

Kada se pojavila priča o njemu, na ekranu ga je ugledala devetnaestogodišnja Kristina iz Sarajeva, kojoj je bilo dovoljno da ga vidi usred zime. Ostalo je bajka.

Kako je rekla, obožavala je delicije i dolazila je da ga vidi usred zime.

– Video sam ga kao domaćina i svideo mi se. Čestitao sam mu na životu koji je živio i rekao mu da ću ga pronaći. Privukla me njegova ozbiljnost, želeo je porodicu, brak i nije bio nezrela osoba – rekla je Kristina u programu RTS-a.

Otišla je iz Sarajeva, a roditelji nisu znali kuda ide, pa je morala pobjeći.

– Jedva sam čekao da stignem, nisam znao da li će me zaista čekati na stanici. Mislila sam da ću doći u drugu zemlju, a njega neće biti i da ću se izgubiti. Čuli smo se telefonom tokom putovanja, ali nisam bila sigurna da će me sačekati – dodala je Kristina.

Dane je rekao da kao što ona njemu nije vjerovala, on nije vjerovao da ona dolazi.

– Tražio sam krave, ali nisam mogao da ih nađem, pa sam morao da idem na pijacu. Tako je neuredno, maglovito, samo gledam u telefon, pišem poruku. Ali moj telefon je bio isključen i nisam znala da li će doći. Odoh, hajde da napasamo krave, a ja ću napuniti telefon. Cijelu noć nisam oka sklopio niti spavao, kad je snijeg počeo da pada, upalio sam traktor i otišao. Mogao bih prošetati tamo za četiri sata, ali nemam brusni papir kod kuće. Kao što ona nije vjerovala, ja nisam vjerovao da dolazi. Upoznali smo se, ali ga nisam poznavao. Vidio sam ih u gradu, ljube se, mirišu, ničega se ne stide. Ali za nas planinare to nije slučaj, mi odvedemo ženu u krevet i uradimo to baš tamo, sramoteći se pred drugim ljudima. Svi u Pazaru su me poznavali i ja sam se pitao sa njom i ljubio je, otac joj je preminuo pa kada smo stigli do zgrade poljubio sam je, ne bi trebalo to da radiš pred ljudima – rekao je Dai Eun o njihovom prvom susretu.

Kod njega je ostala tri dana, a onda su se našli u kući njenih roditelja. Dane je tada prvi put napustio Srbiju. Svojom pričom i izgledom osvojio je i njene roditelje. Prihvatili su svoje zetove i pustili ih mirne duše.

U isto vreme rodio im se sin, koji su mu po krštenju dali ime Jovan.

Kada se rodio, komšije su mi prve čestitale, nisu živele blizu jedni drugih, ali su dolazile kod mene. Sa nama je i Christinina porodica. veoma smo srećni! Najvažnije mi je da je porođaj protekao dobro i da su i dete i majka bili dobro – rekao je ranije za Kurir skromni mladić.

Dane i dalje voli Goliju, ako je suditi po njegovim društvenim mrežama na kojima objavljuje fotografije snježnih prizora.

Još uvijek živi u planinama sa svojom porodicom i često objavljuje fotografije stoke koju uzgaja.

Ponosni otac je objavio i fotografiju svog sina i izrazio nadu da će njegov naslednik ostati na planini kao i on.