Muzički duo je u više navrata velikodušno dozvolio TV ekipama da uđu u njihovu toplu i gostoljubivu porodičnu kuću, dajući im pogled iznutra na njihova izuzetna ulaganja i besprijekoran ukus dok su svoj dvospratni dom ukrašavali luksuznim detaljima. Elegantno stepenište ukrašeno kitnjastim namještajem razdvaja spavaće sobe od dnevnog boravka i blagovaonice. Međutim, kuhinjski deo šarmantnog doma Biljane Jevtić i Ace Ilića ostaje sakriven i netaknut, bežeći od znatiželjnih pogleda javnosti.

Težište interesovanja vatrenih pratilaca putovanja muzičkog para neočekivano se pomerilo u ćošak, zahvaljujući njihovom nasledniku, studentu prava Ivanu. Uprkos svojim kompaktnim dimenzijama, kuhinja je idealna za tročlanu porodicu, što nagoveštava mogućnost da kod kuće žive dva iskusna kuvara. Bilja se brine o osnovnim pripremama, dok Aca uživa u pravljenju niza ukusnih jela, naglašavajući važnost dodavanja raznih začina pored uobičajene soli i bibera. Kuhinja odražava utjecaj španjolske arhitektonske estetike, sa živim žutim elementima koji se neprimjetno stapaju s besprijekornim bijelim pločicama i sofisticiranim sivim radnim pločama kako bi stvorili živahan i energičan prostor za kuhanje.

Čuvena srpska folk pevačica Biljana Jevtić osvojila je srca publike svojim iskrenim melodijama, među kojima su hitovi poput „Evo ti srca na dlana”, „Krelet da je oj život”, „Opasna je igra ta” i „Suzo jedina”. Biljana je rođena 17. oktobra 1959. godine u selu Grejač između Aleksinca i Niša, a od ranih osamdesetih živi i bavi se muzikom u Beogradu. U srećnom je braku sa pevačem Aleksandrom Acom Ilićem, sa kojim ima sina Ivana. Biljanina solo karijera započela je u Kulturno-umetničkom društvu Niš, gde je svoj talenat pokazala pevanjem pesme “Anica ovče čuvala” na prestižnom takmičenju “Prvi glas Srbije”.

 

Svojim izvanrednim nastupom ne samo da je osvojila srca publike, već je dobila priznanje i od Radmile Todorović Babić, koja je pozvala Biljanu u Beograd da snimi svoj debi album. Godine 1983. Biljana je objavila svoj prvi album “Biće bolje” i započela svoju briljantnu karijeru. Od početka je uspela da osvoji kritičare i publiku, a potom je objavila još deset albuma, od kojih su najuspešniji „Evo ti srce na dlana” i „Krelet da je ovaj život”. Nastupala je na pozornicama poznatih muzičkih festivala kao što su “MESAM”, “Hit Parade”, “Biseri Moravske”, “Lira”, “Grand” i drugi. U pratnji supruga Acea Ilitcha, obišla je svijet, od Australije do Sjedinjenih Država. Mnogi je smatraju jednom od najboljih folk pjevačica svog vremena.

Rođena 1959. godine u grejačkom selu Nišava, Biljana Jevtić doživela je živopisno odrastanje u velikoj porodici. Živjela je u maloj dvosobnoj kući sa roditeljima, sestrom, bakom, djedom, stricem i ostalom starijom rodbinom, a uprkos brojnim poslovima na selu, djetinjstvo pamti kao izuzetno idilično. Bilijana je ujutro išla u školu, a popodne bi pomagala roditeljima u kućnim poslovima ili pohađala terenske kurseve. Ljeti bi ga otac nježno čupao za kosu u pet ujutro kao znak da ustane i iskoristi dan. Zanimljivo, Biljani ništa nije bilo teško i uvek je uspevala da odvoji vreme za učenje i uživanje u društvu svojih vršnjaka. Živahni subotnji plesovi koji se održavaju u Grayachu posebno su fascinantni.

Ovo druženje pruža jedinstvenu priliku da se svi opuste i uživaju. Međutim, zbog očeve strogosti i tradicije, djevojčice su uvijek bile u pratnji majki. U osnovnoj školi je sa odličnim uspehom primljena u nišku srednju elektrotehničku školu. Prve dve godine svakodnevno je putovala autobusom od Greyacha do Niša, ali se na kraju preselila kod tetke. Tu je započela svoj pjevački put u kulturno-umjetničkim krugovima. Kroz rad sa članovima KUD-a imala je priliku da pokaže svoje talente širom bivše Jugoslavije.