“Ovo je bila predivna epizoda u mom životu, a sve ove priče su među mojim najboljim uspomenama…”

Zorica Brunclik je imala decenijama dugu karijeru ponosne i sada otkriva kakva je čast bila pevati predsedniku Jugoslavije Josipu Brozu Titu.

– Na jednoj od mojih svirki, Titu, možda i prvoj, orkestar mi je rekao: “Znaš, ti pevaš “Oljuštena jabuka je rumena”, “Grožđe berem, berem tamjan”, “Gde si od? , sele”, tako nešto, original, ono troje u toku dana, to je to”. Prvo nisam znala odakle dolazim, ali su rekli: „Ovde je Kabinet predsednika Jugoslavije, šefe protokola“, mislim da ćete umreti na pogrešnom mestu, vreme je da se umre – počela je Zolica. priča.

– Sećam se da su bili vinogradi kod Smedereva, trava je pokošena, a sad razumem, došao je od nas, ti stolovi gde je sedeo, po mojoj proceni bio je oko 20 metara od nas, bili smo pokriveni kao šator, Zbog sunca. Počela sam da pjevam i vidjela sam ga kako ide pravo prema meni na crvenom tepihu. Bilo bi lijepo da se svi možemo povući negdje, ali postoji zid. Sada mi je, na iznenađenje čitavog orkestra, prišao i pružio ruku da se upoznamo – rekla je Brenlikova i dodala:

– Trebam li reći da nisam oprao ruke nakon tri dana? BTW, ja sam ljevak, pa nema potrebe da ga koristim. Pozdravili smo se i on mi je rekao: “Imaš li svoju pesmu?”, ja sam rekao: “Da”, on: “Nemoj mi više pevati, ma koga doveli od tih mladih pevača koji znaju da pevaju , Svi su mi pevali “Grozdje berem, berem tamjan” i neke originalne. Ako imate, otpevajte mi neku pesmu. Kako se zove pesma?”, a ja sam rekao “Ne daj da cepaju nas razdvojeni.” i otpevala sam mu tu pesmu. Ne sećam se ni kako sam je pevao niti kako je bilo. Ovo je prvi put u njegovoj kući, pjevala sam 16 puta, u različitim prilikama sa različitim gostima, na primjer, bila sam tamo kada je Elizabeta bila…”, rekla je Zorica, prije nego što je otkrila kako je helikopter poletio Situacija je za Tita da zapeva i pokupi je.

– Sad dolazimo u Pulu, održala sam koncert u pulskoj Areni i tamo je bila velika grupa pjevača i samo je doletio helikopter a ja nisam ni znao, bio sam u svlačionici i oni su počeli sa vojnički rekao: “Molim vas pođite sa nama” – prisjetila se Zorica, nastavljajući:

– Onda letimo za Brijunu. Sjećam se da sam se vozio u tom helikopteru i kad god sam gledao neke akcione filmove, kad su hteli da iskoče iz helikoptera, zgrabili bi nešto i gurnuli ih s leđa i mislio sam da će i mene tako protresti (smijeh) . Bila je to divna epizoda u mom životu i sve te priče su među mojim najboljim uspomenama – rekla je Zorica.

Brenlikova se prisjetila i anegdote o haljini koja se dopala i Jovanki Broz, ali, kako joj je rekla, nije mogla da je obuče.

– Znala sam da ću da pevam kod njih i bila je revija i modni kreator je sve sašio i bilo je tako super da sam kupila haljinu samo za tu priliku. Kad sam se pojavila u toj haljini, prišla mi je Jovanka i rekla: „Ne mogu da stanem.“ Onda sam bila kao violina, sad sam kao kontrabas. “Pokazali su mi celu kolekciju i svidela mi se”, rekla je ona. “Imam fotografiju sa njima koju smo Milo Joub i ja često gledali dok sam bila crna – zaključuje pevačica.