Da je makedonski slavuj Toša Proeski još živ, danas bi imao 43 godine! Na današnji dan mnogi se prisjećaju njegove karijere i ljubavne veze sa Andrijanom Budimir, koja je sada u sretnom braku i ima sina.

 

Na današnji dan rođen je makedonski slavuj Toša Proeski! Rođen je u Prilepu, Severna Makedonija, 25. januara 1981. godine – što znači da bi danas bio živ imao bi 43 godine. Ovog oktobra navršiće se 17 godina od smrti nesalomivog pevača, jednog od najvećih umetnika u svojoj oblasti.

Njegova smrt, za kojom se do danas niko ne žali, poginuo je u saobraćajnoj nesreći na autoputu Zagreb-Lipovac nedaleko od Nove Gradiške 16. oktobra 2007. godine. Balkanski anđeo, koji je mnogima još poznat kao “Anđeo Balkana”, umro je sa samo 26 godina i na vrhuncu svoje karijere kada su svi predviđali da će postati svjetski poznat.

 

Živeo je životom bez skandala i njegova ljubavna priča zauvek će ostati misterija. Njegova porodica je do kraja tvrdila da pevač ima samo jednu pravu ljubav, bivšu rukometašicu Andrijanu Budimir, sa kojom je stupio u vezu 2001. godine. Iako su se ubrzo rastali, kasnije su se pomirili i počeli živjeti zajedno. Iako je Andreana bila shrvana pevačinom smrću i stalno govorila da ne zna kako će se njen život nastaviti, nakon nesreće je naišla na brojne osude i bila je u stalnom kontaktu sa Tossinim menadžerom Ligijom. Postoji sukob sa Ljiljanom Petrović, koja tvrdi da njih dvoje čak i ne postoje. u vezi. .

– Nikad nisam razumeo njeno posesivno ponašanje. Dok je promovirala njegov album, uvjeravala ga je da će moj dolazak sve pokvariti. Jednom sam ga nazvao i ona se javila. Zamolio sam je da prebaci poziv na njega, ali je ona odgovorila da nas dvoje ne možemo biti zajedno – nešto što je rekla Andrijani, koja je u isto vrijeme tužila Reginu zbog njenih potraživanja, u koje je priložila slučaj Won na sudu 200 tekstualne poruke kasnije. Razmjenjivali su poruke dok je bio živ.

 

 

– Toše mi često donosi bele ruže, moj omiljeni cvet. Sada ih vodim u njegovu grobnicu. Doktori su mi zabranili da idem u Kruševo, jer sam svaki put kada bih otišao na Tošin grob završio u bolnici, napisao je Vercinge. Andreana je navodno bila ona koju je Toša namjeravao zaprositi.

 

 

– Svi su mi obećavali da ne smem odustati. Rekli su mi da život ide dalje i da treba nešto da uradim – bivši rukometaš je posle velike tragedije prekinuo karijeru i otvorio kozmetički salon. Na kraju, Andregjana je utehu našla u zagrljaju Džona, skopskog ugostitelja, sa kojim se udala i dobila sina Maksima.