Bit će bolje ako umjesto svih ovih lijekova pripremite neke prirodne lijekove koje možete koristiti

 

Svatko je imao priliku iskusiti uporan kašalj, koji je vrlo neugodan i sprječava nas da radimo neke poslove. U tom slučaju tražimo bilo koje rješenje koje nam može pomoći da se riješimo kašlja.

 

Do sada je većina nas uzimala neke lijekove za koje mislimo da mogu ublažiti kašalj, ali oni nemaju stvarno specifično djelovanje i mogu samo privremeno ublažiti simptome. Umjesto da koristite sve ove lijekove, bolje je pripremiti neke prirodne lijekove koji mogu djelovati, odnosno pomoći vašem tijelu i riješiti se kašlja.

 

Mast od meda dokazano je vrlo učinkovita u ublažavanju kašlja, posebno kod djece! Sada podijelimo s vama kako ih napraviti!

 

Potrebni sastojci:

 

domaći med

maslinovo ulje

brašno

 

Ovisno o vrsti smjese koju želite napraviti, sve sastojke treba koristiti u približno istim omjerima. Slobodnom procjenom sami odredite količine sastojaka pri pripremi smjese.

 

Pripremiti:

 

Prvo morate pomiješati malo brašna s maslinovim uljem, a zatim dodati med. Smjesu dobro izmiješajte da dobijete homogenu smjesu i stavite je na salvetu. Stavite gazu na vrh.

 

primjena:

 

Gazu stavite na leđa ili prsa i pričvrstite je trakom da se ne pomiče kako bi ostala na mjestu. Ako ovo koristite na djeci, trebalo bi proći tri sata prije nego što odu u krevet. Nema nuspojava, stoga ovaj lijek može koristiti svatko!