Riješite se celulita i istegnite se sa samo 2 sastojka: Umasirajte smjesu u problematična područja i pričekajte 20 minuta.

Ne trebaju vam skupi kozmetički proizvodi, ali su vam potrebna dva kuhinjska sastojka koje svi imamo.

Bez obzira na to kako ste dobili svoje strije, bilo od naglog gubitka težine ili nakon trudnoće – strije su tu, one su tu. Srećom, postoji jednostavan i besplatan način da ih se riješite.

Koliko god vam strije izgledale ružne, one ne predstavljaju zdravstveni, već prije svega estetski problem.

Međutim, nijedna žena, pa čak ni muškarac, ne voli da ih vidi kako leže na stomaku.

Pojavljuju se tamo gdje se koža najlakše rasteže i raste: ramena, nadlaktice, prsa, trbuh, zadnjica, bedra i zadnjica.

Strije su zapravo oštećenje vezivnog tkiva uzrokovano prebrzim istezanjem kože.

Na tijelu uvijek postoje horizontalne linije, koje su u početku ljubičasto-crvene, ali na kraju postaju bijele. Iako na tržištu postoje vrlo skupi preparati za uklanjanje, malo ljudi zna za ovaj jednostavan domaći recept.

Mljevena zrna kafe nježno pilingiraju kožu i stimuliraju proizvodnju kolagena, dok maslinovo ulje “zaključava” vlagu unutar ćelija epiderme.

Evo kako napraviti smjesu:

Pomiješajte jednu žlicu maslinovog ulja sa jednom kašičicom kafe – Nežno umasirajte smjesu na područje kože sa strijama – Masirajte 5 minuta i ostavite 20 minuta – Isperite toplom vodom – Obrišite nježnim tapkanjem ručnikom – Nanesite hidratantnu kremu po potrebi. Grudi – Ponavljajte ovo svaki dan i strije će nestati poput prevlačenja rukama.

Kako piše Novosti Magazin, za bolje rezultate, posebno ako imate i celulit na problematičnim mestima, u smesu možete dodati i kašičicu smeđeg šećera.