Udala sam se protivno želji roditelja, majke. Rekla mi je da je moja supruga moja najveća vrijednost, ali da će me u jednom trenutku skupo koštati. U braku smo skoro pet godina, a ono kroz šta moja žena svakodnevno prolazi od moje mame učinilo ju je pravom superženom. Uprkos tome što sam svakodnevno dobijao bezbroj uvreda, moja supruga nikada nije rekla ni jednu ružnu reč mojoj mami.

Stvari su postale još gore prošle godine kada smo dobili kćer, mama je bila uvjerena da sam neplodna i da ne mogu imati djecu, rekla mi je da nema šanse da moja kćerka bude moja. Da budem iskren, počeo sam da postajem pomalo sumnjičav nakon koliko puta mi je majka sve ovo ponovila.

U petak sam ranije došao kući s posla, a kada sam ušao na vrata, zatekao sam svoju ženu crvenu, izgrebanu i uplakanu. Ne znam šta joj je i ne može mi reći jer plače…

Kad se smirila, objasnila mi je da ju je mama udarila… Otišla sam ljuta gore i kada sam pitala mamu zašto je to uradila rekla mi je da će je neko udariti ako ne želim. Nauči je nešto istine. U svakom slučaju, kada je ušla u kuću vidjela je da moja žena komunicira s nekim na svom laptopu pa ju je pretukla. Rekao je da me vara…

Nisam mogao više, otišao sam kod žene, spakovali smo najnužnije, i napustio sam kuću, roditelje i komšije… Sve sam ostavio iza sebe, šta god mi je srce ostavilo Kako je sve bilo bolno i više nisam osećao da se ni pod kakvim uslovima nikada neću vratiti. Trebao sam to uraditi ranije, ali sam mislio da će se sve smiriti i da će sve biti u redu, ali takva je bila moja sudbina.