Jedan od najneugodnijih i najžešćih mirisa je urin, koji se ponekad zadržava i nakon puštanja vode u toalet. Evo nekoliko savjeta kako da ga se riješite kako bi vaše kupatilo dugoročno zadržalo lijep i svjež miris.

Pomiješajte jednu šolju bijelog sirćeta, 10 kapi eteričnog ulja lavande i nekoliko kapi eteričnog ulja limuna. Ovu smjesu sipajte u toalet i ostavite preko noći. Sutradan ocijedite vodu i školjke će biti mirisne.

Druga metoda uključuje karanfilić, jedan od začina koje obično uživamo u zimskim kolačima. Trebat će vam jedan litar vode, 10 karanfilića, nekoliko kapi eteričnog ulja mente i pet kašika sode bikarbone.

Vlasti najavljuju da prodaju proizvode od svinjskog mesa sa halal certifikatima
Započnite pripremanje lijeka tako što ćete sodu bikarbonu u boci najprije razrijediti vodom, a zatim dodati karanfilić i eterična ulja. Sve pomiješajte i sipajte u toalet kako biste se riješili neugodnog mirisa.

Ako nemate eterična ulja pri ruci, probajte čisto bijelo sirće. Prema Dom i dizajnu, ovo prirodno sredstvo za uklanjanje kamenca i dezinficijens je odlično za uklanjanje loših mirisa, posebno u kombinaciji sa sodom bikarbonom.