Tijelo je prekrasan mehanizam. Mnogo je kemijskih reakcija i promjena koje se događaju u tijelu tijekom sna, a mnoge od njih su povezane s onim što radimo tijekom dana.

Ako se noću budite u isto vrijeme ili ne možete zaspati, otkrijte pravi razlog i shvatite što vam tijelo poručuje:

Ako se probudite između 23 sata i 1 sat ujutro.

Ovo vrijeme je povezano sa žučnim mjehurom. Ovaj organ razgrađuje masnoću koju unesete u tijelo tijekom dana. Buđenje u ovo doba znači da ste pojeli pretešku i masnu hranu i da je vrijeme da promijenite svoje prehrambene navike.

Isto tako, buđenje u ovo vrijeme također može značiti da gajite negativne emocije, poput boli, ljutnje i osuđivanja sebe i/ili drugih. Pogreške, vaše ili tuđe, održavaju vas zdravim.

Ako se probudite između 1 i 3 sati.

U to vrijeme tijelo će osvježiti jetru koja je čistač našeg organizma. Buđenje u ovo doba noći može značiti da je vaša jetra preopterećena i da radi više. Vaše tijelo vas upozorava da promijenite način prehrane i smanjite unos alkohola.

Isto tako, buđenje u ovo vrijeme može izazvati negativne emocije poput ljutnje, bijesa i krivnje, što otežava opuštanje.

Ako se probudite između 3 ujutro i 5 ujutro.

Ovo doba dana povezano je s plućima koja skupljaju kisik i prenose ga do drugih organa kako bi pripremili tijelo za dan koji je pred nama. U tom trenutku se pluća čiste. Ako se probudite između tri i pet ujutro, to bi mogao biti znak da su vam pluća preopterećena zagađenim zrakom ili lošim navikama poput cigareta i puno hrane.

Isto tako, buđenje u ovo vrijeme povezano je s osjećajima poput tuge i žaljenja, što može značiti da se nešto negativno i frustrirajuće događa u vašem životu što niste u potpunosti prihvatili ili riješili.

Ako se probudite između 5 i 7 sati.

Ovo vrijeme je povezano s debelim crijevom, koje se tada čisti i obnavlja. Ovaj proces je vrlo važan za cijelo tijelo. Buđenje u ovo vrijeme može značiti da je tijelo dehidrirano i da mu nedostaje vode.

Emocionalno, ustajanje između 5 i 7 ujutro može učiniti da se ljudi osjećaju nestrpljivo, prazno i ​​nesigurno. Opet, to bi moglo značiti nedostatak promjene, kretanja i ulaganja u sebe u svom životu, prenosi zpodvanna.hr.