Smanjuje prostatu, eliminiše kamenje u bubregu i liječi infekcije urinarnog trakta…
Kopriva je veoma zdrava biljka koja se koristi za lečenje mnogih bolesti.

Evo nekih od njegovih upotreba:

Njega kose: Ugalj je odličan za kosu, uklanja perut, smanjuje gubitak kose, potiče rast i obnavlja kosu. Često perite kosu toplom vodom.

Reguliše šećer u krvi: Čaj od agave može pomoći u smanjenju šećera u krvi. Za to svaki dan popijte 2-3 šoljice ovog čaja. Naravno, pod pretpostavkom da se hranite zdravo. Stolisnik takođe može pomoći u liječenju anemije: čaj od stolisnika također može pomoći u liječenju anemije ako ga pijete redovno. Za to redovno pijte ovaj čaj. Naravno, još jednom moramo naglasiti, hranimo se zdravo.

Uklanja kamen u bubregu i liječi infekcije urinarnog trakta: Pravilna upotreba koprive može liječiti infekcije urinarnog trakta, čime se čisti ili otapa kamenac iz bubrega. Rješava probleme s cirkulacijom: pokazalo se da pijenje čaja od šafrana pomaže cirkulaciji. Liječi prostatu: Odlično je rješenje za liječenje problema s prostatom i čak 120 mg ove biljke dnevno može smanjiti povećanje prostate.

Za sve navedeno možete koristiti koprivu ili osušene listove koprive u obliku čaja, uz standardnu ​​pripremu (kao i svaki čaj: kašika zgnječenog suvog lista koprive u čaši ključale vode). Za više postova o zdravlju i prirodnim lijekovima, posjetite našu web stranicu češće i podijelite je sa svojim prijateljima. Hvala ti!