U vreme dok se Srbija molila za malu Danku, bila su dva muškarca koji su zloslutno ćutali i bavili se uznemirujućim aktivnostima, što je dovelo do pet jezivih otkrića oko njene tragične smrti.

 

Čitavu javnost duboko je potresla vest o tragičnoj smrti dvogodišnje Danke Ilić, koja je bila nestala 10 dana, 5. aprila 2024. godine.

Nakon ostvarenja zloslutnih slutnji, ministar policije Bratislav Gašić promptno je prikazao retrospektivu gnusnog zločina, otkrivajući jezive detalje koji služe kao dokaz proračunate brutalnosti ubica.

Pretpostavlja se da su predmetni zločin počinila dva lica, Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot, obojica zaposleni u komunalnom preduzeću „Vodovod“ Bor. Razotkrivanje zločina od strane ministra Bratislava Gašića ostavilo je Srbiju u šoku, jer je njihovo ponašanje pokazalo pet šokantnih aspekata koji su zgrozili čitav narod.

1. Kada je otac naišao na ubice, raspitivao se gde se Danka nalazi, da bi bio obavešten da je nisu videli, uprkos činjenici da je njeno beživotno telo bilo sakriveno u gepeku njihovog vozila.

Tačnije, oko 13.50 sati. kobnog dana majka je ugledala beli automobil i ugledala lice muškarca u blizini vozila Fiat Panda, što je izazvalo sumnju u njihovu umešanost u Dankino ubistvo.

Prema njihovom saopštenju, S.J. i D.D. tvrdio da obavlja radni zadatak na Banjskom polju da pregleda sahta. Njihove radnje snimljene su kamerom. Nakon toga, snimci su pokazali kako se njihovo vozilo zaustavilo na kapiji oko 13:50. Vozilo u kojem je boravio S.J. i D.D., ostali su ispred kapije otprilike dva i po minuta, jer su imali potrebu da koriste toalet. Nakon što su nastavili put, udarili djevojku koja se nalazila oko 30-40 metara dalje.

Ministar je ispričao šokantan trenutak kada ih je otac devojčice neočekivano zaustavio i raspitivao se gde se nalazi Danka, na šta su oni negativno odgovorili pre nego što su nastavili put ka deponiji.

Djevojčica koja je izgubila svijest  ubačena je  u vozilo, a njeno tijelo nasumično je palo usred alata.

Prema saznanjima MUP-a, osumnjičeni su umesto hitne pomoći odlučili da onesvešćeno dete smeste u vozilo kojim je upravljao Dejan Dragijević.

Nakon toga su otišli na deponiju i bezosjećajno zbrinuli beživotno tijelo mlade djevojcice.

Gašić je istakao značaj događaja koji su se odigrali tog dana. U Banjsko polje ušlo je ukupno 17 vozila, ali su samo dva uspjela izaći prije nego što je intervenisala policija i zatvorila puteve. Ono što ovo čini vrijednim pažnje je činjenica da im je trebalo svega pet i po minuta da pređu udaljenost od 150 metara od dvorišta porodice Ilić. Vrijedi napomenuti da su na deponiji proveli otprilike jedan minut i 41 sekundu.

Samo dva dana nakon istrage, osumnjičeni su brzo podvrgnuti poligrafskom pregledu.

Istog dana zaplenjena su sva tri vozila, pri čemu je vozač pokazao zakašnjelo reagovanje na poligraf, a suvozač reagovao.

Nakon izvršenja zločina, jedna od umiješanih osoba aktivno je tražila Danku.

Iako je bio potpuno svestan svoje krivice za ubistvo devojke, Dejan Dragijević je krenuo da je traži na Banjskom polju, što svedoči o veličini njegovih postupaka.

Prema analizi stručnjaka, ovo se smatralo metodom za pomicanje fokusa sa vlastitog ja.

Krivica se miješa između njih dok premještaju tijelo sa deponije na drugu lokaciju.

U pratnji policije, poveli su put do deponije kako bi otkrili lokaciju na kojoj je tijelo odbačeno, samo da bi naišli na još jedno užasavajuće otkriće.

Prema riječima ministra policije, postoje dokazi koji upućuju na to da je jedna od osoba uključenih u incident 28. ponovo posjetila lokaciju na kojoj je tijelo prvobitno odloženo i premjestila ga na drugo područje. Ministar je izrazio nepovjerenje u njihovu pouzdanost, jer kontinuirano prebacuju odgovornost jedni na druge.

Srđana Jankovića, osumnjičenog za ubicu devojčice, privela je žandarmerija u blizini sela Luke, gde se verovalo da je telo ostavljeno, ali dokazi nisu pronađeni uprkos njihovim nastojanjima da ga lociraju.

Kao rezultat nedavnih dešavanja, žandarmerija se preselila na drugu lokaciju, dok se potraga za ostacima male Danke nastavlja.