Na temelju uvjerenja numerologa, brojevi koji čine naš datum rođenja imaju ogromnu važnost i imaju dubok utjecaj na tijek naših života. Ove numeričke vrijednosti posjeduju moć da nam pruže uvid u našu pravu prirodu i put koji je pred nama. Uvriježeno je mišljenje da su pojedinci koji su rođeni s određenim brojevima u datumu rođenja obdareni potencijalom za golem financijski prosperitet, a nadalje, predodređeni su da se susreću s nizom povoljnih okolnosti od mjeseca studenog nadalje. Broj 8 ima značajno značenje u različitim kulturama diljem svijeta, označava pozitivne atribute i simbolizira različite koncepte.

Jedan istaknuti primjer je njegova povezanost s bogatstvom i srećom u kineskoj kulturi, gdje se često koristi u poslovnim transakcijama i smatra se simbolom prosperiteta. Hinduizam također pridaje veliku važnost broju 8, smatrajući ga simbolom beskonačnosti i obilja. Slično, unutar kršćanstva, broj 8 često se povezuje s ponovnim rođenjem i uskrsnućem, jer se vjeruje da je Isus uskrsnuo osmog dana.

Područje glazbe također priznaje značaj broja 8, jer se glazbena oktava sastoji od osam različitih nota. Osim toga, u znanstvenom području kisik, bitan element za održavanje života, identificiran je svojim atomskim brojem 8.

Pojedinci koji posjeduju osobine kao što su odgovornost, savjesnost, ozbiljnost i pouzdanost pokazuju neustrašiv stav prema zahtjevnim zadacima i svim srcem se obvezuju na njihovo rješavanje na siguran način. Njihova stručnost i spremnost na pružanje pomoći privlače brojne pojedince koji traže njihov savjet i pomoć, a njihovo vodstvo uvijek daje pozitivne rezultate. Ovi iznimni pojedinci stekli su zvjezdanu reputaciju u poslovnom području jer su im neumoljivi napori omogućili da akumuliraju značajno bogatstvo.