Bečka policija nedavno je objavila saopštenje koje ukazuje na veliku vjerovatnoću da je osoba snimljena na snimku iz Beča zaista mala Danka Ilić.

Na osnovu iskaza članova porodice Danke Ilić i njihove analize video-snimka iz Beča, bečka policija je zaključila da je velika verovatnoća da se dvogodišnjakinja koji je nestala u Srbiji prošlog utorka može videti na snimku. u Beču prije samo nekoliko dana.

Prema pisanju austrijskog lista Heute, bečka policija trenutno traga za dvogodišnjom djevojčicom.

Kako je saopštila bečka policija, prošle subote srpskim vlastima se dobrovoljno javio stanovnik Beča koji je poreklom iz Srbije.

Mzuškaracbje snimio snimak mlade djevojčice  pratnji dvije odrasle žene na tramvajskoj stanici Schottenring.

Uočivši upadljivu sličnost između mlade djevojčice i Danke, muškarac je preuzeo na sebe da podijeli snimak s nadležnima, osiguravajući da slijedi detaljna istraga.

Nakon uključivanja srpske policije, odmah su obavešteni nadležni austrijski organi, što je dovelo do toga da je istraga o navodnoj otmici deteta prebačena na bečku državnu kriminalističku policiju.

Bečka policija je, u saglasnosti sa izjavama, u utorak potvrdila da postoji velika verovatnoća da je reč o devojcici iz Srbije.

Na zahtjev javnog tužioca, bečka policija trenutno vrši potragu za dvije žene koje su izazvale sumnju.

Nadležni su uputili hitan apel građanima i svima koji su upoznati sa prebivalištem žena ili mjestom gdje se nalazi dijete, da se hitno jave policiji.-

Naravno jasne potvrde da je Danka na snimku još nema, za sada se samo radi o indicijama.