Kako god da ga pripremite, izuzetno je zasitan i, što je najbolje od svega, zdrav. Srećom, postoji nekoliko savjeta koje možete koristiti kako biste spriječili nadimanje.

Jedna od omiljenih zimnica u našim krajevima je naravno pasulj, ali je neželjena posledica jedenja ovog jela nadutost, a i kuvanje traje dugo. Kako god da ga pripremite, izuzetno je zasitan i, što je najbolje od svega, zdrav. Srećom, postoji nekoliko savjeta koje možete koristiti kako biste spriječili nadimanje.

Tajna pripreme je uranjanje. Podsjetimo da natapanje graha omogućava da se počnu pretvarati u grah koje svi toliko volimo, čak i ako u roku od nekoliko mjeseci postane tvrd, suv i potpuno nejestiv.

Više informacija o mreži

Prostatitis je nestao za 2 noći! napišite ovaj recept
jednostavno normalno

Jedna supena kašika na prazan stomak može sagoreti 4 kg za nedelju dana
Brza instalacija
Popijte piće prije spavanja – zatvor će nestati do jutra!


Stomak normalan

Da li imate više od 80 kg? Doći ćete do 56 kg! zapišite recepte
Brza instalacija
Tokom procesa namakanja, suhi pasulj upija vodu i voda počinje da otapa teško probavljivi skrob, skraćujući na taj način vreme kuvanja i indirektno pomažući da se pasulj lakše vari. Ali nije svako uranjanje stvoreno jednako. Postoji tradicionalno potapanje i vruće potapanje.

Kao što vjerojatno znate, tradicionalno potapanje je najjednostavniji i najčešće korišten način. Sve što treba da uradite je da stavite suvi pasulj u veliku posudu i dodajte 1200 ml hladne vode po kilogramu pasulja. Kada je sve izvagano i stavljeno, poklopite i ostavite pasulj da odstoji oko 8 sati ili preko noći.

Obavezno isperite prije kuvanja. Kao što ste mogli pretpostaviti, toplotno namakanje uključuje visoke temperature. U veliki lonac dodajte 1200 ml vode po kilogramu suvog pasulja. Zagrijte do ključanja i kuhajte 2-3 minute. Skinite sa vatre, poklopite i ostavite da odstoji 4 sata. Isperite, a zatim skuhajte prema recepturi jela koje namjeravate kuhati, ali zapamtite da će ovaj način znatno skratiti vrijeme kuhanja, piše Slobodna Dalmacija.