Bolna ispovijest majke zaboravljene i nezapažene od svoje djece šokirala je cijeli region.

Starenje je prirodni dio životnog ciklusa, ali to ne znači da starenje naših roditelja i ostalih članova porodice u težim godinama lako pada na nas. Starost im je donela slabosti koje je teško pomiriti, a njihove uloge su se postepeno menjale, pa se brinemo o njima.Ponekad se dešavaju situacije da deca često zanemaruju i zaboravljaju roditelje.

Kod starijih osoba izolacija može dovesti do depresije i povlačenja, a istraživanja pokazuju da čak i najskromnija pažnja može smanjiti njihov osjećaj bespomoćnosti i poboljšati njihovo fizičko i mentalno zdravlje.
Svaka majka na ovom svijetu tuguje kada se osjeća usamljenom, zaboravljenom i zanemarenom od svoje djece. Ovo je šokantna majčina ispovest, a mi vam je prenosimo u celosti.
“Imam 65 godina i živim sam. Imam dvoje djece, sina i kćerku, koji imaju svoje živote daleko odavde, sa svojom djecom i svojim problemima. Neću ih zvati, ali radi se o cekanju da me se sjete sto se rijetko desava.I ove godine su mi zaboravili cestitati rodjendan.U redu je,ne krivim ih.Znam kako se osecaju a i ja sam frustriran u njihovim godinama .Veoma sam zabrinuta kako ih odgajati i obezbijediti im sve što je potrebno.Drago mi je što sam uspjela da ih obrazujem i razvijem u sjajne ljude,ali žao mi je što sam bila toliko nervozna zbog svega.Zašto?

Da li bih sada bio sam, sjedio u četiri zida cijeli dan i čekao da mi zazvoni telefon i da mi barem neko kaže “Sretan rođendan”, a onda se osjećao prljavo i napušteno kao pas? Pa hajde da…hvala. Sve mogu sam. Uvijek pronađem svoje hobije i držim pozitivne misli. Neka ti je Bog u pomoći. Moliću se da život ne dozvoli da trpiš moju sudbinu. Molit ću se da te djeca ne zaborave, iako si uvijek bio tu za njih, pomagao im koliko si mogao, kao što si i ti mene zaboravio. Neka… ne krivim te. Ali kad odem, setićeš me se. Sjećate se rođendana i svega, a onda vam na pamet padne pogrešna ideja koju ste imali o svojoj majci. Majka te je dovela ovde gde si sada i nije zaslužila da bude ovako zaboravljena. Ali neka…dok sam živ, biću uz tebe, bez obzira na sve. ”