Krstarica piše da za razliku od svih hemikalija koje se prodaju u prodavnicama, ima blag i prijatan miris koji će vam se dopasti nakon čišćenja.

Ako ste umorni od stalnog čišćenja vaše kade i slavina, a mrlje od kamenca ostaju i guši vas miris hemikalija, isprobajte ovu prirodnu metodu.

Uz to, hrana koja se potpuno zanemaruje i koja se koristi samo za sokove i narezke može vam pomoći da očistite svoju kuću, možda čak i bolje od onoga na što ste navikli.

Naravno, govorimo o limuntusu.

Za blistav sudoper, uradite sljedeće:

Sudoper pospite sodom bikarbonom, prelijte vrećicom limunovog soka i iscijedite pola limuna. Sačekajte nekoliko minuta, a zatim lagano istrljajte sunđerom. Isperite vodom.

Limuntus mašina za pranje sudova

Da biste očistili mašinu, sipajte vrećicu limunovog soka u pretinac za tablete i pokrenite mašinu kroz standardni ciklus pranja posuđa. Iznenadićete se koliko su vaši tanjiri sjajni i koliko je čista vaša mašina.

Limuntus boca za čišćenje

Kamenac se često lijepi na dno posude, koje se ne može očistiti običnim deterdžentima. Dakle, sipajte 1 litar hladne vode u čajnik, zagrejte ga do ključanja i u ključalu vodu istresite 2 kesice limunske trave. Promiješajte i ostavite da se voda potpuno ohladi oko sat vremena. Nakon toga izlijte vodu i isperite čajnik.